HomeActualitateRoman

Zona de picnic, în mâinile unei firme din Săbăoani

Zona de picnic din ştrand de vizavi de bazinele de înot va fi modernizată, printr-un proiect de aproximativ 4.800.000 de lei, cu TVA.

Zona de picnic din ştrand va fi realizată de firma Robu Construct SRL. Este prima dată când această societate, care are sediul în Săbăoani, câştigă o lucrare scoasă la licitaţie de Primăria municipiului Roman şi, din acest motiv, constructorul şi reprezentanţii administraţiei publice locale se vor întâlni miercuri, 1 octombrie, pentru a discuta despre lucrarea ce trebuie realizată în următoarele luni.

Zona de picnic din ştrand de vizavi de bazinele de înot va fi modernizată printr-un proiect de aproximativ 4.800.000 de lei, cu TVA. Suprafaţa viitorului parc are 6,7 hectare, între digul râului Moldova şi zona de bazine din ştrand. Parcul va fi împărţit în opt zone distincte. La intrare va fi parcarea, cu 250 de locuri, în suprafaţă totală de 8.518 de metri pătraţi. Cele două căi de acces auto vor fi prevăzute cu un sistem automat de parcare cu plată. Zona pietonală va avea o suprafaţă totală de 10.642 de metri pătraţi, aici urmând a fi amenajate spaţii verzi şi bănci. O a treia zonă va fi destinată proiecţiilor în aer liber şi unui spaţiu expoziţional, cu o suprafaţă totală de 4.677 de metri pătraţi. În această zonă, în afară de scenă, panoul de proiecţie, foişorul de proiecţie şi spaţiul pentru spectatori, va fi şi o pistă pentru biciclişti, de 299 de metri pătraţi, totul fiind înconjurat de 3.809 de metri pătraţi de spaţiu verde. În proiect mai sunt prevăzute locuri de joacă, pistă pentru role, dar şi 30 de foişoare pentru picnic. De asemenea, iubitorii de câini vor avea un perimetru special pentru plimbarea patrupedelor.

Administraţia locală speră ca, la 1 iunie 2015, să poată inaugura, simultan, ambele lucrări: ştrandul şi zona de picnic.

Comentarii

WORDPRESS: 0