HomeSocialSanatate

Control la sânge în unităţile medicale

Toate unităţile medicale din judeţ vor fi controlate în perioada următoare de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

În perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ va efectua controale la toate unităţile medicale din judeţ. Vor fi verificate stocurile de medicamente şi materiale sanitare din spitale, echipele care efectuează linii de gardă şi felul în care sunt planificate aceste gărzi, şi dacă este asigurată asistenţa medicală în mediul rural, prin funcţionarea cabinetelor medicilor de familie, inclusiv a gărzilor de la domiciliu a centrelor de permanenţă.

„Am stabilit deja echipa care va efectua aceste controale, care va fi formată din preşedintele DSP, directorul economic şi medicul epidemiolog. Managerii unităţilor au la dispoziţie timp până joi să completeze declaraţii pe propria răspundere care să explice situaţiile pe care noi le cerem şi urmează ca, în perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, să ne deplasăm în teritoriu şi să verificăm dacă, într-adevăr, corespund datele care ne vor fi furnizate”, a declarat Dan Morenciu (foto), directorul DSP Neamţ.

Această acţiune de verificare are loc la ordinul Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi se va desfăşura în toată ţara.

Comentarii

WORDPRESS: 0