HomeSocialEducatie

Liceenii romaşcani iau cursuri de antreprenoriat

Colegiul Tehnic „Miron Costin” lansează proiectul „Cel mai bun antreprenor în domeniul construcţiilor”. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” va avea loc miercuri, 25 septembrie, lansarea proiectului „Cel mai bun antreprenor în domeniul construcţiilor, prin educaţia tinerilor în spiritul cunoaşterii”. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Neamţ. Bugetul proiectului este de 21.000 de lei, din care 13,5% reprezintă contribuţia Asociaţiei Tinerilor Romaşcani de Promovare a Drepturilor Omului, care activează la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, iar 87,5% – finanţare din partea Consiliului Judeţean Neamţ. La activităţile din proiect vor participa 40 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, care vor învăţa noţiuni de antreprenoriat şi legislaţie, urmând să realizeze un plan de afaceri în domeniul construcţiilor şi să participe la un simpozion pe tema rolului antreprenoriatului în dezvoltarea comunităţilor locale. În cadrul proiectului se derulează un curs de pregătire a tinerilor în domeniul antreprenoriatului.

„Cursul se desfăşoară în perioada 1-30 septembrie şi va cuprinde trei module, fiecare a câte 16 ore (opt de teorie, opt de practică). Pe parcursul acestor seminarii, elevii îşi vor însuşi noţiuni de antreprenoriat şi de legislaţie în domeniu, precum şi noţiuni de iniţiere a unor planuri de afaceri. La sfârşitul proiectului se va realiza un plan de afaceri lucrat individual sau pe echipe, care va participa la un concurs intitulat «Cel mai bun antreprenor în domeniul construcţiilor». Participanţii la curs şi cadre didactice vor participa, apoi, la un simpozion despre rolul antreprenoriatului în dezvoltarea comunităţii locale”, a spus directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesoara Nelia Lorica Havrici.

Comentarii

WORDPRESS: 0