45 de străini vor căuta comorile Romanului

45 de străini vor căuta comorile Romanului

Europa se mută la Roman
Conferința Europeană PTP International va fi organizată la Roman
În septembrie, conferință europeană PTP International la Roman

 

romanul de sus 680x365În această săptămână, Romanul va primi vizita unei delegaţii de 45 de tineri din întreaga Europă şi din Statele Unite ale Americii, iar unul dintre obiectivele propuse de organizatori este un Treasure Hunt, dar nu cel clasic, nu un joc, ci descoperirea comorilor Romanului, mai exact instituţiile şi monumentele semnificative din municipiu, dar şi din întreg judeţul. Iar Romanul se poate lăuda acum cu câteva clădiri reabilitate, excepţionale, cum ar fi Vila Hogaş, Casa Ioachim (Biblioteca Municipală), corpul B al CNRV, Arhiepiscopia, dar şi casa compozitorului şi dirijorului Sergiu Celibidache sau alte imobile care au importanţă istorică şi o arhitectură deosebită şi transformate acum în spaţii private.

Anul acesta, Romanul este gazda Conferinţei Europene People To People International 2016. Astfel, în perioada 7-11 septembrie, 45 de tineri membrii ai organizaţiilor PTP din Europa vor veni la Roman pentru a-şi alege conducerile, de a participa la mai multe acţiuni, dar şi de a vizita cât mai multe din obiectivele din oraş.

„Decizia ca acest eveniment să aibă loc la Roman s-a luat anul trecut, la Berlin, atunci când preşedintele organizaţiei PTP Roman, Andrei Corduneanu, a şi fost ales în funcţia de secretar în cadrul Comitetului Executiv European al organizaţiei, pentru următorii doi ani. Musafirii noştri vor ajunge în România pe 7 septembrie, iar până pe 11 septembrie le propunem un program de activităţi extrem de încărcat. Delegaţia este formată din 45 de tineri din Bulgaria, Polonia, Germania, Elveţia şi chiar vom avea şi câţiva membri ai PTP din SUA. În total, cam aproximativ 60 de membri ai PTP vor participa la activităţile din cadrul Conferinţei, care presupun şi anumite întâlniri legate de luarea unor decizii asupra componenţei conducerilor, dar ne aşteptăm la un schimb de idei cu o multitudine de oameni cu experienţe culturale diferite care doresc să producă o schimbare în lume!”, a declarat Ana Maria Tihon, PR în cadrul PTP Roman.

Participarea la această conferinţă reprezintă, pentru invitaţii din celelalte ţări, o ocazie de a descoperi tradiţiile din zona Romanului şi frumuseţile României. Pe lângă conferinţa propriu-zisă, care va dura trei zile, delegaţiei străine şi se pregăteşte şi un tur al României, care să cuprindă cele mai frumoase oraşe ale ţării.

Membrii PTP Roman le pregătesc invitaţilor şi un mod mai special pentru a sărbători 60 de ani de când preşedintele SUA Dwight D. Eisenhower a fondat organizaţia, şi anume vor înregistra la unul dintre posturile locale de televiziune un mesaj despre ceea ce reprezintă voluntariatul şi PTP pentru ei, spot care, mai apoi, va ajunge în toate capitolele active ale PTP, iar imagini din Roman vor ajunge să fie cunoscute în întreaga lume.

Capitolul Roman al PTP este unul dintre cele peste 300 de capitole din cadrul People to People International. Fondat în 1989, PTP Roman a fost permanent implicat în diverse programe specifice şi, mai ales, a găzduit Conferinţa Europeană a PTP din anul 2003.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ai omorat limba romana ! Cum adica 45 de tineri vor veni la Roman de a participa la mai multe actiuni, dar si de a vizita cat mai multe din obiectivele din oras ?? Matei Claudia pune mana pe carte ca altfel vei nfi somera cat de curand ! Vai de capul tau !!

  • error: Content is protected !!