HomeNeamt

Ministrul Apelor promite 700.000 de lei pentru apa romașcanilor

Din această săptămână, în Roman se întrerupe furnizarea apei potabile între orele 2-5. Seceta a lăsat fără apă puțurile de la stația de captare a apei de la Simionești. Primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu, i-a solicitat ministrului Apelor fonduri pentru lucrarea necesară la Simionești. Ministrul Varga a afirmat că se va aloca suma de 700.000 de lei, din totalul de 14 milioane de lei necesari pentru finalizarea lucrărilor.

 

Foto: Prefectul George Lazăr, alături de ministrul Lucia Ana Varga

 

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Ana Varga, se află, în aceste zile, în județul Neamț, pentru a discuta cu autoritățile locale despre modificările Codului Silvic, despre riscul de inundații în unele localități, dar și despre probleme pe care le au locuitorii județului Neamț în ceea ce privește fondul forestier.

Miercuri, Lucia Varga s-a întâlnit cu primarii din județ și cu membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu reprezentanți ai Direcției Silvice, dar și cu cei ai Apelor Române. Ministrul Varga le-a explicat edililor despre modificările pe care le va aduce noul Cod Silvic, dar și despre proiecte pe termen scurt și mediu privind lucrări de apărare împotriva inundațiilor.

varga 2305În cadrul întrunirii, primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, i-a solicitat ministrului să aloce fonduri pentru a rezolva problema apei potabile a locuitorilor Romanului. Primarul Leoreanu a precizat că, începând cu această săptămână, romașcanii nu au apă la robinete între orele 2 și 5. Problemele legate de furnizarea apei au apărut în toamna anului trecut, după ce vara secetoasă a dus la scăderea nivelului de apă din pânza freatică. Astfel, la stația de captare de la Simionești, doar jumătate dintre puțurile existente mai sunt funcționale, iar acest lucru a dus la raționalizarea furnizării apei potabile în oraș în mai multe rânduri. Administrația locală de la Roman a făcut numeroase demersuri pentru remedierea problemei, întrucât soluția, de schimbarea a cursului Moldovei și decolmatare a puțurilor, a fost identificată din anul 1996, dar nu s-au găsit bani pentru aplicarea acesteia în totalitate.

Ministrul Lucia Varga a afirmat că se va aloca suma de 700.000 de lei, din totalul de 14 milioane de lei necesari pentru finalizarea lucrărilor la Simionești.

Detalii despre principalele probleme ridicate de primarii nemțeni ministrului delegat pentru Ape și Păduri puteți citi în ediția de vineri a Ziarului de Roman.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 4
  • kent 11 ani ago

    Speram sa dea faliment Apa Serv …De ce nu investeste apa serv in acele puturi , de ce sa li se dea bani gratis ca ei nu ne dau apa gratis .din luna iulie cel tarziu urmeaza o noua scumpire a apei … e bine asa ?

  • SABINA 11 ani ago

    De ce nu se discuta faptul ca in Neamt platim cel mai mare pret pe apa ? Credeam ca presedintele CJ si prefectul de Neamt,amandoi din Roman, vor considera aceasta problema prioritara si ne vor face viata mai suportabila.

  • abureli 11 ani ago

    Prefectul George Lazar…. :)))) Tara asta isi merita soarta, iar Caragiale nu o sa moara niciodata.

    • @abureli 11 ani ago

      perfectul mai, nu prefectul! 🙂 on-topic: am citit in alt ziar ca primarele nostru iubut si cu ministreasa au dat asigurari ca vor remedia problema in doua luni. le-au scapat insa 2 mici detalii: care sunt alea doua luni? si in ce an?