HomeRoman

Problema apei de la Roman va fi prezentată ministrului Varga

Primarul municipiului Roman se va întâlni, joi, cu Lucia Ana Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, pentru a discuta despre problema apei romașcanilor. Întâlnirea va avea loc la Prefectura Neamț.

 

 

„Reprezentanți ai Apelor Române au afirmat, săptămâna trecută, că banii pe care îi vor primi pentru zona de captare Roman vor fi insuficienți pentru finalizarea lucrărilor. Deci demersul nostru a fost auzit, noi mulțumim pentru banii alocați, fiindcă știu că nu sunt fonduri, dar nici problema noastră nu este una minoră. Tocmai de aceea consider că această întâlnire este foarte importantă și voi fi acolo pentru a susține această intervenție de la Roman”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Seceta a afectat mai mult de jumătate din puțurile stației de captare de la Simionești, ceea ce a condus, în mai multe perioade, la un program restrîns de furnizare a apei potabile. La insistențele primarului Leoreanu, compania Apa Serv a achiziționat pompe automate și, deocamdată, la robinete curge apă 24 de ore din 24.

În paralel, primarul Leoreanu face demersuri pentru achiziționarea celor aproximativ 80 de hectare de teren care reprezintă suprafața zonei de captare de la Simionești. „Am discutat, săptămâna trecută, cu primarul comunei Cordun și a rămas ca, în două săptămâni, să se finalizeze lucrările de cadastru și intabulare a terenului. Ulterior, fiecare primărie va lucra cu câte un evaluator, pentru a se stabili un preț corect”, a precizat primarul Leoreanu. Acesta a estimat că plata aferentă acestor terenuri va fi făcută în doi ani, iar o parte din suma primită va fi folosită de Primăria Cordun pentru finanțarea lucrărilor de la noul sens giratoriu care se va construi la Dedeman, în colaborare cu Primăria Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0