HomeRoman

„Casa bunicilor” găzduiește 14 bătrâni

Activitatea centrului permanent pentru persoane vârstnice de pe strada Ogoarelor a început în aceste zile, „Casa bunicilor” găzduind deja opt bătrâni, cărora li se vor alătura alți șase vârstnici din Roman, începând din luna decembrie.

 

 

Numărul angajaților centrului va fi suplimentat, astfel încât serviciile oferite bătrânilor cazați la „Casa bunicilor” să respecte standardele din domeniu.

„Primim în continuare solicitări de cazare în acest centru pentru persoane vârstnice, însă reamintim faptul că nu putem presta servicii medicale complexe la «Casa bunicilor», deci nu putem aproba cereri venite din partea bătrânilor imobilizați sau cu boli deosebit de grave. Pentru că avem obligația de a oferi servicii medicale și de îngrijire în mod continuu, inclusiv noaptea și în weekend, a fost necesară suplimentarea numărului asistentelor care se vor ocupa de îngrijirea bătrânilor. În consecință, Consiliul Local a aprobat crearea a încă două locuri de muncă pentru asistente la «Casa bunicilor», deci numărul salariaților de la acest centru a crescut la 16 persoane. Doar 12 din aceste posturi sunt ocupate în prezent, posturile vacante urmând să fie ocupate pe măsură ce crește numărul bătrânilor cazați în acest centru”, a explicat city-managerul Ovidiu Bojescu.

Comentarii

WORDPRESS: 0