Prima paginăActualitate

21 de șoferi și-au pierdut permisul după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului

21 de șoferi și-au pierdut permisul după ce au fost prinși conducând sub influența alcoolului

Dimensiune text

 

În acest weekend, Direcția Rutieră a coordonat o acțiune la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive. Acțiunile organizate și în județul Neamț au vizat atât mediul urban, cât și cel rural, la acestea participând 74 de polițiști, dintre care 32 de la structura rutieră.

Au fost instituite microfiltre în trafic, formate din polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră, fiind testați 732 de conducători auto. În urma neregulilor constatate, polițiștii nemțeni au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, 13 dintre acestea fiind pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare valoare a concentrației de alcool în aerul pur expirat, rezultată în urma stărilor efectuate, a fost de 1,31 mg/l.

Totodată, au fost constatate opt infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, șapte dintre acestea au vizat conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului, iar o situație a vizat infracțiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

În total, au fost reținute 26 de permise de conducere, 21 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului și cinci pentru alte abateri la regimul rutier, informează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0