HomeActualitate

Ziua Mondială a Apei

În cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, din decembrie 1992, s-a luat decizia sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei pe data de 22 martie. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

 

 

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemeleor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. În acest an tema Zilei Mondiale a Apei este „Apa și securitatea alimentară”.

Sub sloganul „Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame” se dorește conștientizarea populației cu privire la risipa resurselor de apă, la importanța acestor resurse pentru securitatea alimentară și implicit pentru sănătate populației.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, în calitate de administrator al resursei de apă, desfășoară în fiecare an și activități de igienizare a cursurilor de apă prin personalul propriu, precum și acțiuni periodice de îndrumare și verificare la nivelul autorităților publice locale și a agenților economici, pentru protejarea și conservarea resurselor de apă atît din punct de vedere cantitativ și calitativ„, a declarat inginer Ion Păvăleanu, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0