Ziua Europeană a Sportului Școlar 2023, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Home

Ziua Europeană a Sportului Școlar 2023, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman au marcat vineri, 29 septembrie, Ziua Europeană a Sportului Școlar, prin ample activități sportive. Devenit o tradiție, în perioada 25 – 29 septembrie a acestui an școlar a fost organizat, la nivel european, proiectul „Săptămâna Europeană a Sportului” (European Week of Sport – #BEACTIVE), iar în ultima zi de vineri a lunii septembrie a fost marcată „Ziua Europeană a Sportului Școlar”, anul acesta în data de 29 septembrie.

Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman se numără printre numeroasele instituții de învățământ din județul Neamț care s-au înscris în proiect pentru a celebra această zi, prin jocuri de mișcare, jocuri sportive, fitness, parcursuri aplicative, handbal, baschet, ștafete stimulative, distractive și punere în valoare a spațiilor exterioare școlii.

Evenimentul este parte a proiectului internațional „European School Sport Day 2023” – Ziua Europeană a Sportului Școlar, organizat și coordonat la nivel european de Hungarian School Sport Federation, iar pe plan național de către Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava.

Anul acesta, la acest eveniment, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au fost prezenți elevii claselor a IX-a H, E, F, a X-a C, H, a XI-a E, H, care au demonstrat abilități sportive și care au încheiat, astfel, săptămâna într-un mod plăcut. Activitățile sportive s-au desfășurat sub directa îndrumare a profesorului de educație fizică și sport Carmen Grădinaru, sprijinită de profesorii Mihaela-Dana Rusu, Paula Poiană, Gabriela Samson, Daniela Cobuz, Maria Iamandi, Oana Ungureanu, cărora li s-au alăturat directorii instituției, Ana-Maria Agape, Paraschiva Buciumanu și secretar șef  Manuela-Elena Ciolan.

„Ca de fiecare dată, mișcarea semnează un parteneriat cu buna dispoziție, cu bucuria de a ne revedea pe un tărâm ce înseamnă sănătate, zâmbet, prietenie. De ceva vreme, și pentru noi, cei de la Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman, elevi, profesori, și nu numai, luna septembrie ajunge să se identifice cu începutul unui nou an școlar, dar și cu satisfacția de a sărbători Ziua Europeană a Sportului Școlar. Am făcut-o cu aceeași plăcere și în acest an, în data de 29 septembrie, pe terenul de sport și în curtea interioară a unității școlare, am spus prezent și am desfășurat activități sportive într-o atmosferă ce ne-a binedispus și ne-a certificat că sportul, mișcarea în esență, înseamnă energie, sănătate, chef de viață. Ne-am făcut un obicei de a sărbători prin mișcare Ziua Europeană a Sportului Școlar, împreună cu colegii noștri din întreaga Europă și, consecvenți de fel, promitem că vom continua an de an să fim părtașii acestui eveniment”, a afirmat profesor Carmen Grădinaru.

 

Foto: Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0