Prima paginăRural

Ziua Amintirii la Pildești

Dimensiune text

La mijlocul acestei săptămîni, cercetașii din Pildești au organizat un eveniment numit „Ziua Amintirii”. Această zi este celebrată, în toată lumea, de către 28 de milioane de cercetași, întrucît reprezintă ziua în care a fost întemeiată mișcarea Scout, și este marcată pe 22 februarie.

 

 

Anul acesta au trecut 105 ani de la întemeierea mișcării, iar Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildești s-a mărit cu 22 de cercetași ce au intrat oficial în familia Scout, depunînd promisiunea pe data de 19 februarie.
Tot în aceeași zi, 130 de adolescenți și tineri au reînnoit promisiunile specifice cercetașilor. Depunerea promisiunii a avut loc în cadrul unei liturghii prezidate de preotul Ciprian Bulai.

O zi atît de specială nu se putea termina aici. Astfel, la ora 13 cercetașii au participat la Festivalul Măștilor, o petrecere în care lupișorii, temerarii, exploratorii și liderii s-au distrat împreună, au dansat și au urmărit și cîteva momente artistice pregătite de exploratori și lideri. Tot în această zi au fost omagiați șase tineri cercetași din Pildești, actualmente studenți la facultate, care au împlinit zece ani de la prima lor promisiune. Toți șase au trecut prin cele patru «trepte» în care sînt împărțiti membrii centrului: lupișori (7-11 ani), temerari (12-14ani) și exploratori (15-18 ani) și, la un moment dat, au fost și lideri care au condus patrulele din diferitele ramuri. Ne bucurăm cu ei și îi felicităm atît pentru dovada de statornicie pe care au dat-o, cît și pentru generozitatea cu care i-au slujit, timp de mai mulți ani, pe copiii cercetași„, a spus liderul cercetaș Paula-Monica Mîrț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0