Prima paginăSocial

„Ziua Amintirii” la Pildești. Cercetaşii sărbătoresc a 161-a aniversare de la naşterea lui Baden Powell

„Ziua Amintirii” la Pildești. Cercetaşii sărbătoresc a 161-a aniversare de la naşterea lui Baden Powell

Dimensiune text

 

 

Pe data de 17, respectiv 18 februarie 2018, cercetaşii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti au sărbătorit ziua dedicată fondatorului cercetăşiei, Robert Baden Powell, numită şi „Ziua Amintirii”.

Sâmbătă a avut loc ceremonia de depunere a promisiunii la biserica din Pildeşti, la ora 13:30, al cărei îndrumător spiritual a fost părintele vicar Flavian Ciuciu. În cadrul acesteia au fost bine primiţi în marea familie scout opt lupişori, opt temerari şi doi seniori. Toţi ceilalţi cercetaşi, împreună cu 12 temerari, şi-au reînnoit promisiunea de a fi gata oricând şi de a lăsa lumea mai bună decât au găsit-o. Ceremonia a continuat cu Sfânta Liturghie dedicată cercetaşilor, în care am participat activ la proclamarea lecturilor, a rugăciunii credincioşilor, precum şi oferirea darurilor. După acest moment spiritual, i-am felicitat pe cei care au împlinit zece ani de la depunerea promisiunii, în număr de 16 membrii, dar şi pe cei care au depus prima dată promisiunea scout, oferindu-le câte o distincţie.

Evenimentul a continuat, duminică, cu un moment artistic de neuitat, la ora 12:00, la Liceul „Sfântul Ioan de la Salle” din Pildeşti, a cărui tematică a fost „Cercetăşia în jurul lumii”. Spectacolul a debutat cu momentul liderilor, care ne-au adus aminte de primul camp pe care l-a organizat Robert Baden Powell şi misiunea pe care el le-a încredinţat-o tuturor membrilor acestei organizaţii. Apoi, toate patrulele de la fiecare unitate au reprezentat cercetăşia în diverse ţări, precum India, Scoţia, Mexic, Texas, Norvegia, Hawaii, Egipt, Turcia, India, Rusia și China. Fiecare prezentare ne-a uimit plăcut atât prin costumaţie, cât şi prin creativitatea realizării momentului. După ce am luat la cunoştinţă cultura fiecărei ţări, a urmat derularea unui filmuleţ care a prezentat istoria cercetăşiei din localitatea noastră.

În cele din urmă, a avut loc premierea concursului de prăjituri ce a fost lansat la începutul întâlnirii, precum şi premierea tuturor acelora care au participat la proiectul din luna decembrie intitulat „Lumina Faptei Bune”. După aceasta a urmat un moment festiv în care ne-am servit cu prăjituri şi suc, în cadrul căruia nu a lipsit comunicare şi zâmbetele de pe chipurile cercetaşilor, depănând cele mai frumoase amintiri şi felicitându-se unii pe ceilalţi pentru munca depusă în această organizaţie.

Aşadar, aceste două zile de sărbătoare ne vor rămâne întipărite în suflet datorită emoţiei şi amintirilor frumoase pe care le-a creat. De asemenea, dorim să mulţumim tuturor acelora care au contribuit la buna desfăşurare a acestui eveniment, precum şi conducerii Liceului „Sfântul Ioan de la Salle” ce ne-a primit cu mare căldură.

Diana Mârţ,
lider cercetaș în cadrul Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0