Prima paginăSocialEducatie

Ziua absolvenţilor la „Vasile Sav”

Dimensiune text

Antonela Fechetă, şefa de promoţie din 2014 a Liceului Tehnologic "Vasile Sav"

Antonela Fechetă, şefa de promoţie din 2014 a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

Absolvenţii promoţiei 2014 a Liceului Tehnologic „Vasile Sav” au participat la festivitatea organizată pentru a marca despărţirea de anii de liceu. Şefă de promoţie a fost desemnată Antonela Fechetă, cu media 9,99.

Vineri, 23 mai, a fost zi de sărbătoare pentru colectivul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”. O nouă generaţie de absolvenţi şi-a luat, plină de speranţă, zborul în viaţă. În ultima lor zi de liceeni au avut aproape părinţii, profesorii şi prietenii, care au ţinut să transforme ziua absolvirii într-o zi de neuitat. „Suntem împreună acum, când emoţia primului răspuns s-a stins de mult, când ecourile produse de vibraţia sufletului vostru, la fiecare satisfacţie sau eşec, s-au topit, iar voi împărţiţi ultimul zâmbet de adolescent. Adolescenţa şi-a împărţit generoasă clipele de-a lungul celor patru ani de liceu şi iată-vă ajunşi acum la despărţire, cu emoţia şi nostalgia sa firească. Anii de liceu, caracterizaţi prin înflăcărare, au fost frumoşi şi bogaţi. Pe băncile acestui liceu au luat naştere visele voastre. Școala v-a arătat că secretul marilor triumfuri este munca, perseverenţa, cutezanţa. Acum, când vă petreceţi ultimele ceasuri în acest liceu şi când, cu priviri limpezi, scrutaţi noi orizonturi ale viitorului, maturitatea îşi imprimă tot mai adânc amprentele în sufletul vostru. Ore de curs, extemporale, răspunsuri, chipuri de dascăli vor rămâne undeva în mintea voastră. Porniţi spre lumea celor patru puncte cardinale, purtând în inimi şi în priviri mireasma dulce a anilor de liceu, imaginea unor clase prea mici pentru elanul şi fantezia voastră tinerească. Viitorul vă aşteaptă! Dar nu uitaţi să păstraţi visul tinereţii. Cu el şi prin el veţi fi voi înşivă. O parte a sufletului vostru va rămâne în liceu, mereu tânăr prin tinereţea voastră, iar noi ne vom strădui să menţinem neştirbit prestigiul acestui liceu, să-l facem să fie mereu o revărsare de tinereţe şi lumină. Permiteţi-mi ca, la acest moment festiv, unic în viaţa fiecăruia, să adresez felicitări celor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri, conferinţe şi festivaluri, la proiecte educative, locale, naţionale şi internaţionale, la competiţii sportive. De asemenea, adresez mulţumiri colegilor profesori care v-au pregătit în această perioadă şi părinţilor care au fost mereu un sprijin al şcolii. Vă urez mult succes la examenele de bacalaureat şi admitere în învăţământul superior şi să vă realizaţi pe deplin visurile”, a spus profesorul Alexandru Onel, directorul adjunct al şcolii, în mesajul transmis de conducerea şcolii proaspeţilor absolvenţi.

Absolvenţii tuturor celor opt clase au răspuns, apoi, prezent pentru ultima oară şi au primit din mâna diriginţilor diplomele de absolvenţi. Cea mai bună elevă a acestei promoţii a fost desemnată Antonela Fechetă. Ea a primit din partea conducerii liceului o diplomă de merit şi o plachetă specială. Șefa de promoţie a predat, apoi, cheia succesului colegilor săi mai mici, din clasa a XI-a. Antonela a terminat liceul cu media 9,99. O singură medie de 9, la matematică, în primul semestru din clasa a X-a, a făcut ca Antonela să nu termine liceul cu media 10. „Nu mi-am propus să fiu şefă de promoţie. Dar îmi place ca, atunci când fac un lucru, să-l fac aşa cum trebuie, cu seriozitate, cu implicare. Îmi plac, de asemenea, şi provocările. Îmi place să descopăr şi să fac lucruri noi şi cred că acest lucru m-a determinat să învăţ mai mult, să ştiu mai multe, să fiu mai bună”, a spus Antonela Fechetă. Antonela se pregăteşte ca, după examenul de bacalaureat, să urmeze cursurile Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare din Iaşi. „Este o meserie de viitor, care îmi dă posibilitatea să-mi construiesc o carieră de succes”, a spus Antonela Fechetă.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0