Prima paginăNeamt

Ziarist pentru o zi (VII)

Dimensiune text

Prefectura Neamț, alături de Ziarul de Roman și de alte publicații din județ, a organizat proiectul „Ziarist pentru o zi”, în care elevi reprezentanți ai școlilor din mediul rural din Neamț s-au întrecut în realizarea unei publicații.

 

 

Au participat elevi ai școlilor și liceelor din Bicaz Chei, Boghicea, Borca, Borlești, Pipirig, Războieni, Țibucani și Valea Ursului. După evaluarea materialelor, câștigătorii competiției au fost elevii Liceului Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig, care au creat publicația START. Îi felicităm pe toți micii ziariști și vă prezentăm rezultatele muncii lor.

Astăzi, materialele desemnate ca cea mai bună rubrică „Știați că”, din ziarul elevilor de la Liceul Tehnologic Valea Ursului, respectiv cea mai bună rubrică „Horoscop”, din ziarul elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Războieni.

 

 

Valea Ursului 01ȘTIAȚI CĂ…

 

– numele comunei Valea Ursului provine de la niște ursari care dresau urșii și mergeau din sat în sat pentru a-și câștiga existența?
– icoana din satul Giurgeni, comuna Valea Ursului, o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul și este considerată făcătoare de minuni? Maica Domnului are 2 guri, 5 ochi?
– Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a vizitat Mănăstirea Giurgeni. A făcut greșeala să își lase calul să pască în curtea mănăstirii, iar maica stareță l-a luat, spunându-i că i-l dă înapoi dacă face canoane?
– pe dealurile de la Giurgeni s-au găsit fosile?
– la Mănăstirea Giurgeni este amenajat un iaz cu pește. Tot acolo există o mică grădină zoologică ce cuprinde: porci mistreți, căprioare și cerbi, ponei, cai lipițani, păuni, fazani, lebede?
– în comuna Valea Ursului trăiesc broaște țestoase care își fac simțită prezența în anotimpul cald, după ploaie, în căutare de hrană. Uneori ele își lasă carapacea pe marginea bălților.
– râul Bârlad își are izvorul pe teritoriul comunei noastre?

 

(Georgiana Chiriaciuc, Alina Mărgineanu și Paul Grecu, de la clasa a VIII-a A, Răzvan Andronic și Monica Jitaru, de la clasa a V-a A -material publicat în ziarul „Urme de urs la vale”, al Liceului Tehnologic Valea Ursului, în cadrul proiectului „Ziarist pentru o zi”)

 

 

Razboieni 02HOROSCOP

 

Berbec: Înfruntă problemele, / Le-aruncă cu coarnele / Serioși și indignați / Iar când vor sunt amuzanți.
Taur: Jucăuși și certăreți / Norocoși și iubăreți / Floarea câmpului, / Iubirea pământului.
Gemeni: Harnici și amuzanți / Pot fi chiar și premianți / Aleargă problemele / Și aruncă glumele.
Rac: Călători și fermecați / Sensibili și fascinanți / Inima lor când plânge / Iubirea învinge.
Leu: Puternici și norocoși / Frumoși și prietenoși / Drăgălași și subțirei / De parcă nu ar fi lei.
Fecioară: Sensibili și norocoși / Mititei și ingenioși / Viața îi iubește / Și îi ocrotește.
Balanță: Rezolvă tot ce e greu / De parcă ar fi un zeu / Repede le cântărește / Și le potrivește.
Scorpion: Trandafiri catifelați / Însă sunt și supărați / Obstacolul îl depășește / Iar după, glumește.
Săgetător: Zodia cea mai frumoasă / Jucăușă și isteață / Dar și foarte certăreață / Aruncă cu fericire, / Umple lumea cu iubire.
Capricorn: Lumina o iubește / Duritatea o urăște / Iar când lumina cade / Și inima lui moare / Eu sunt dur și furios / Dar la inimă-s milos.
Vărsător: Varsă fericire / Și multă iubire, / Ura o păstrează / Și o îmbunează.
Pești: Ei trec prin viață / Ca peștii prin apă / Sensibili și certăreți / Dar ei pot fi și glumeți.

 

(Mădălina Răspopa, clasa a VIII-a – material publicat în ziarul „Vocea Războienilor”, al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Războieni, în cadrul proiectului „Ziarist pentru o zi”)

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0