HomeNeamt

Ziarist pentru o zi (III)

ziar Borca 2404Prefectura Neamț, alături de Ziarul de Roman și de alte publicații din județ, a organizat proiectul „Ziarist pentru o zi”, în care elevi reprezentanți ai școlilor din mediul rural din Neamț s-au întrecut în realizarea unei publicații.

 

 

Au participat elevi ai școlilor și liceelor din Bicaz Chei, Boghicea, Borca, Borlești, Pipirig, Războieni, Țibucani și Valea Ursului. După evaluarea materialelor, câștigătorii competiției au fost elevii Liceului Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig, care au creat publicația START. Îi felicităm pe toți micii ziariști și vă prezentăm rezultatele muncii lor.

Astăzi, materialul desemnat „cel mai bun interviu”, publicat în ziarul „Lumea micilor sadovenieni”, al elevilor de Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Borca.

 

În dialog cu preotul – îndrumătorul credincioșilor

* interviu acordat de preotul drd. Mihai Ifrim, de la parohia Sabasa *

 

De când v-ați stabilit în parohia Sabasa?

Sunt numit preot în această parohie de la data de 1 octombrie 2011.

Preotul Mihai Ifrim

Preotul Mihai Ifrim

Ce știați despre această parohie înainte de a ajunge aici și care a fost primul dumneavoastră contact cu oamenii de aici?

Înainte de a ajunge aici nu știam absolut nimic despre această zonă. Fusesem doar în treacăt până la Poiana Largului. În vara lui 2011, am auzit ca parohia s-a vacantat în urma trecerii la viața veșnică a părintelui Spiridon Lucanu. Deși nu intenționam să mă mut din parohia în care eram atunci – Brătești, Pașcani – la îndemnurile repetate ale unui coleg-preot am venit, la sfârșitul lunii iulie, să văd satul și biserica. Atunci am luat prima dată contactul cu paraclisierul și femeile care se ocupau de curățenia în biserică. Mi s-au părut niște oameni cumsecade, prietenoși și plini de dragostea pentru cel care le fusese păstor de suflete până nu de mult.

Cum vi se par oamenii acum, după aproape doi ani?

Părerile mele despre oameni și parohie n-au suferit prea multe schimbări de atunci și până acum. Dacă ele s-au schimbat sunt în sens pozitiv, deoarece am reușit să cunosc mai multă lume care mi-a reconfirmat faptul că sunt niște oameni buni, credincioși, dintr-o bucată. Există, ca peste tot, și uscături. Acestea, însă, pălesc în fața celor mulți, care sunt așa cum vi i-am caracterizat mai sus.

Ce planuri de viitor aveți în parohie?

Dacă Dumnezeu mă va ajuta, să intensific viața religioasă și să încerc închegarea comuniunii dintre credincioși. Pe plan administrativ-gospodăresc, aș dori să continuăm lucrările gândite și neîncepute sau nefinalizate de către vrednicul de pomenire părintele Spiridon. Prioritare ar fi și dezvoltarea, finisarea, perfecționarea corului din parohia noastră.

 

(Mihai Ifrim, clasa a VIII-a A – interviu publicat în ziarul „Lumea micilor sadovenieni”, al Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Borca, în cadrul proiectului „Ziarist pentru o zi”)

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0