Prima paginăActualitate

Zeci de comune izolate din cauza viscolului

Dimensiune text

11 curse din Roman spre comune arondate au fost anulate, din cauza condițiilor meteo. Drumul Piatra Neamț – Roman – Negrești rămîne blocat. Șapte persoane dependente de dializă au ajuns în oraș cu ajutorul pompierilor romașcani.

 

 

Starea drumurilor și prelungirea codului galben de ninsori și viscol au anulat mai multe curse intra- și interjudețene. Autogările din Roman au suspendat 11 curse, iar cele din Piatra Neamț au suspendat cursele pe trei trasee.

Astfel, nu se circulă pe traseele: Roman – Piatra Neamț, Roman – Bacău, Roman – Vaslui, Roman – Ghidion, Roman – Slobozia Nistria, Roman – Cuci, Roman – Iucșa, Roman – Văleni, Roman – Climești, Roman – Bălușești/Bătrînești și Roman – Oțeleni/Buhonca.

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Piatra-Neamț au precizat că măsura este preventivă, pentru ca microbuzele pentru călători să nu rămînă înzăpezite pe traseu, și a fost luată de Autoritatea Rutieră Română și asociațiile de transportatori din România, la ordinul Ministerului Transporturilor.

 

 

Deocamdată, drumul național DN15D Piatra Neamț – Roman – Crăiești rămîne blocat, iar pe alte cinci drumuri naționale se  acționează cu 19 utilaje specifice pentru deszăpezire și de împrăștiere de material antiderapant. Pe DN15, între Poiana Largului și Costișa, se acționează cu patru utilaje. La fel se procedează și pe DN15B, Poiana Largului – Cristești, și pe DN2, între Secuieni și Moțca, dar și pe DN15D. Acesta din urmă, chiar dacă este blocat circulației, este în atenția drumarilor, pentru a face posbilă o eventuală intervnție a autospecialelor de pompieri sau a ambulanțelor.

Spre exemplu, luni dimineața, Detașamentul de Pompieri Roman a acționat cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru aducerea la Centrul de Dializă Roman a șapte persoane dependente de dializă din zona Valea Ursului – Oniceni.

Monitorizăm situația creată de căderile mari de zăpadă din ultima perioadă. Toți cei implicați își respectă atribuțiile pe care le au, în sensul asigurării unor condiții optime de circulație pe căile rutiere de transport, cît mai repede și cît mai bine cu putință. Chiar dacă DN 15D a fost blocat, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a intervenit pe acest traseu cu două autospeciale și 16 subofițeri, pentru a căuta eventualele persoane înzăpezite. Totodată, aprovizionarea cu material antiderapant și combustibil este atent urmărită de cei în domeniu, pentru a exista un stoc în permanență care să facă posibilă intervenția în timp util. Fac apel și la conducătorii auto, să fie în continuare echipați de iarnă cînd pornesc la drum, pentru că vremea nu ne este deloc prietenă în aceste zile„, a declarat prefectul Mihai Archip.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0