Zece nemțeni, reținuți pentru trafic de droguri

HomeActualitate

Zece nemțeni, reținuți pentru trafic de droguri

Duminică, 18 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a zece inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri.

Conform DIICOT, începând cu luna ianuarie 2021, inculpații au procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc, în municipiul Piatra Neamț, către diverși consumatori, dar și în cadrul unor petreceri private organizate în locații cu circuit închis.

”La data de 17.04.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț și SIC Neamț au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare și 2 acțiuni de prindere în flagrant, pe raza municipiului Piatra Neamț, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 10 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 60 de grame de cocaină, 48 de comprimate ecstasy, sumele de 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești și 2.000 de forinți, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic, o pipă cu urme vegetale și o macetă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Inculpații au fost prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și al jandarmilor din cadrul IJJ Neamț și Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează comunicatul DIICOT.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Alexandru 1 an ago

    O imagine e cat o mie de cuvinte. Ruleta ” ne-ruseasca ” este prezentata invers si fireste ca nu era posibil sa inceapa de la zero ! Asa e si in Ministerul Afacerilor Interne . Pe de alta parte ne interesa diametrul tabletelor nu spatiul ocupat de ele pe o suprafata. Oricum ar fi , captura este impresionanta ! 10 grame de substanta verde olivie si 60 de grame de cocaina . Total 70 de grame in „doar” 14 perchezitii domiciliare si doar doua prinderi in fapt . Cand vine vorba de bani ….. politia se pricepe mult mai bine : 3850 , 4700 , 640 , 2000 . 2000 de forinti este echivalentul a 28 de ron ! Sunt foarte curios ce anume va determina sa nu publicati comentariul meu !