Weekend de foc pentru ambulanțe

Sfîrșitul săptămînii trecute a fost unul extrem de încărcat pentru cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț.

 

 

Vineri, sîmbătă și duminică, la dispeceratul Ambulanței s-au înregistrat 479 de solicitări, cele mai multe fiind pentru afecțiuni respiratorii și afecțiuni cardiace. În această perioadă, ambulanțele au parcurs nu mai puțin de 18.542 de kilometri. De asemenea, cadrele medicale au intervenit și la 13 cazuri sociale sau care sufereau de hipotermie, precum și la patru cazuri de stop cardio-respirator, din care trei nu au mai putut fi salavate.

„În ceea ce privește cazurile de stop cardio-respirator, acestea s-au înregistrat la persoane în vîrstă, cunoscute cu afecțiuni cardiace. La sfîrșitul săptămînii trecute, am fost solicitați la un caz de agresiune. Un tînăr de 18 ani a susținut că tatăl său a încercat să-l lovească cu toporul. Tînărul s-a ferit, însă tatăl vitreg aproape că i-a retezat degetele de la o mînă. Luni dimineață, un copil de cinci ani a fost implicat într-un accident de circulație. El a traversat în fugă strada Și a fost suprins de un microbuz școlar, fiind diagnosticat cu traumatism de bazin„, a declarat medicul Letiția Dămoc, coordonatorul SJA.


COMENTARII

WORDPRESS: 0