Prima paginăActualitate

Vreme instabilă până joi seara. Cod galben de vânt puternic

Vreme instabilă până joi seara. Cod galben de vânt puternic

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare de vreme rea, valabilă de miercuri seară până joi seară.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 13 mai, ora 23:00 – joi, 14 mai, ora 23:00, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50 – 55 km/h. Pe parcursul zilei de joi, 14 mai, și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Joi, între orele 6:00 – 23:00 (COD GALBEN), în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55 – 65 km/h. La munte vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 – 100 km.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0