HomeActualitateRoman

Voturi numărate pe întuneric, în patru comune

Locuitorii comunei Bozieni nu au avut curent luni, 26 mai, în intervalul orar 8.30 şi 13.00.

Motivul întreruperii alimentării cu energie electrică, spun reprezentanţii E.ON Moldova, l-a constituit vegetaţia forestieră în exces care a intrat printre culoarele liniilor electrice aeriene. „Între orele 8.30 – 13.00, în comuna Bozieni au avut loc lucrări care au impus întreruperea alimentării cu energie. Aceste lucrări au constat în eliminarea vegetaţiei din vecinătatea reţelelor şi au fost efectuate pentru a preveni producerea unor avarii la reţelele de distribuţie a energiei. Au fost afectaţi de întreruperea curentului electric şi consumatorii din comunele vecine Poienari, Pânceşti şi Oniceni”, a precizat Sorin Munteanu, purtător de cuvânt al E.On Moldova.

Probleme în distribuţia de energie electrică au fost semnalate şi în seara zilei de 25 mai, când în secţiile de votare din câteva comune din jurul Romanului se numărau buletinele de vot. „Curentul s-a oprit pentru 2-3 minute, de patru ori, chiar în momentul în care s-au închis urnele. Nu a fost nicio problemă, pentru că avem în dotare lanterne”, a precizat Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului.

Curentul electric a jucat feste în noaptea alegerilor şi în comunele Bozieni, Oniceni şi Văleni. „Este posibil ca acele întreruperi să fi avut drept cauze prezenţa vegetaţiei în apropierea reţelelor”, a explicat purtătorul de cuvânt al E.On Moldova.

Comentarii

WORDPRESS: 0