Prima paginăPolitica

Votul ilegal se pedepsește cu închisoarea

Dimensiune text

Alegerile parlamentare sunt un bun motiv pentru ca polițiștii să le reamintească cetățenilor că votul ilegal se pedepsește cu închisoarea.

 

 

Polițiștii nemțeni au obligația ca, pe parcursul campaniei electorale, dar și în ziua votului, să îi informeze pe cetățeni despre faptul că un vot ilegal se pedepsește cu închisoare de la șase luni la cinci ani, conform legii. Campania „Tu decizi! Votează legal!” are ca scop informarea, prevenirea și conștientizarea cetățenilor români cu drept de vot asupra sancțiunilor aplicate în cazul nerespectării legislației în vigoare.

Promovarea mesajului campaniei se va face cu ajutorul a mii de afișe și flyere, dar și prin diverse canale media. „Campania se adresează tuturor cetățenilor români cu drept de vot și, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată. În cadrul acțiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afișe în locuri accesibile, cu vizibilitate mare, vor fi distribuite pliante – cu preponderență în mediul rural și în locurile cu trafic ridicat – în perioada campaniei electorale -, respectiv în secțiile de votare – în ziua votului -, iar spoturile TV și audio vor fi difuzate la posturile centrale și locale de televiziune și radio”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

O parte semnificativă a promovării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor și materialelor campaniei pe site-ul campaniei – ww.votlegal.mai.gov.ro – dar și prin utilizarea platformelor online – Facebook, Twitter, YouTube, astfel ca mesajul să ajungă la tineri.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian C. 9 ani

    Cumpararea voturilor cu sacosa nu se sanctioneaza cu inchisoarea? Am o presimtire ca domni si domnisoare sau doamne, imbracate in portocaliu vor face o vizita pre electorala votantilor. Ce fac cand ma trezesc cu sacosa portocalie peste gard si cu fata si numele unei oarecare blondine pe niste produse? Ma duc sa instiintez autoritatile? Care probabil nu vor trece la masuri deoarece pentru anumite persoane ele nu se aplica!