Prima paginăSport

„Vom urca în prima jumătate a clasamentului”

Dimensiune text

Susține Corneliu Vasile Bădulescu, antrenorul principal al HCM Roman.

 

Prim-divizionara HCM Roman a reluat pregătirile premergătoare reluării campionatului Ligii Naționale feminine de handbal cu antrenamentul de marți, 3 ianuarie, sub coordonarea antrenorilor Corneliu Vasile Bădulescu și Dan Gheorghe Moisii. Pînă la reintrarea în drepturi a sezonului competițional – întrerupt în luna noiembrie pentru participarea naționalei României la Campionatul Mondial din Brazilia – au mai rămas zece zile. Din turul primei ligi au mai rămas de disputat cinci etape, calendarul începutului de an fiind ceva mai consistent decît în precedentele sezoane. Astfel, odată cu trecerea Sărbătorilor, zilele de repaus s-au încheiat și toate echipele se concentrează acum asupra unei cît mai bune reabordări a întrecerii interne. Campionatul Ligii Naționale feminine se va relua în 14 ianuarie, cu meciurile etapei a noua, cînd HCM Roman va juca pe teren propriu cu CSM Cetate Devatrans. Pînă atunci, în 11 ianuarie se va disputa și ultima partidă restantă din etapa a opta: HC Dunărea Brăila – Oltchim Rîmnicu Vîlcea.

Despre ce se dorește în următoarea parte a întrecerii la HCM Roman, echipă aflată acum pe locul al 12-lea, ne spune antrenorul principal Corneliu Vasile Bădulescu.

 

Reporter: În primul rînd, la mulți ani! A mai rămas puțin timp pînă la reluarea jocurilor oficiale. Cît de pregătită este echipa?

 

Corneliu Bădulescu: La mulți ani! După cum se știe, noi am continuat pregătirile și după întreruperea campionatului, perioadă în care am efectuat și un cantonament la Tîrgu Neamț și am susținut cîteva jocuri de verificare. Am încheiat anul cu turneul de la Rîmnicu Vîlcea, din 28 și 29 decembrie, unde ne-am clasat pe locul al treilea. Am învins Constanța, am pierdut la limită cu Brașovul, fără a fi mai slabi decît adversara, apoi ne-a învins Oltchim.

 

Rep.: Sînteți mulțumit de evoluția jucătoarelor?

 

C.B.: A fost un bun prilej de verificare, cu jocuri tari, care ne-au fortificat. Evoluția fetelor a fost, în general, bună. Mă pot declara mulțumit de felul în care au răspuns solicitărilor în respectiva fază de pregătire. Începînd din 3 ianuarie ne vom antrena acasă, cu una sau două ședințe pe zi, alternativ.

 

Rep.: În campionatul trecut, începutul anului v-a găsit tot pe o poziție din partea de jos a clasamentului. Echipa a jucat restul de campionat, inclusiv restanțele din tur, mai bine de la meci la meci și, astfel, ați încheiat campionatul pe locul al cincilea, cel mai bun din istoria clubului. Se poate repeta isprava de atunci?

 

C.B.: Față de campionatul trecut, în cel actual nu am putut beneficia de aportul a trei jucătoare dintre primele șapte. Jucătoarele care le-au înlocuit n-au fost la nivelul lor, astfel explicîndu-se, în mare parte, situația în care ne aflăm acum. Tindem să ne revenim. Iuganu s-a refăcut și este aptă, Pop este parțial refăcută, dar în progres evident. În schimb, pe Marin nu vom putea conta încă. Sperăm ca, spre sfîrșitul lunii martie, să fie refăcută și să poată relua jocurile. Pe de altă parte, dintre meciurile pierdute în cele opt etape consumate din tur ni-l putem reproșa pe cel cu Brăila. Cu Oltchim nu meritam să pierdem, iar cu Clujul și cu Zalăul am jucat bine. De asemenea, programul mai dificil și-a pus amprenta.

 

Rep.: Ce estimați că urmează?

 

C.B.: Cu siguranță, și datorită programului mai lejer și pregătirii, cu toate că fiecare joc va fi greu, echipa va cîștiga meciurile de cîștigat și va urca în prima jumătate a clasamentului.

 

Rep.: Altfel, în decembrie naționala de handbal a participat la mondialul din Brazilia, fără să impresioneze pe nimeni. Ca fost antrenor la prima echipă a României, cum ați caracteriza participarea primei noastre reprezentative?

 

C.B.: A fost o dezamăgire pentru iubitorii handbalului. Dar, știți cum se spune, cînd echipa joacă bine, fetele sînt foarte bune. Cînd nu, antrenorul este de vină.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0