Voluntarii au ieşit cu primarul la cafea

Dimensiune text

Reprezentanţi ai administraţiei publice şi liceeni au dezbătut, în cadrul unei cafenele publice, problema cetăţeniei europene active.

Tineri romaşcani, reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai administraţiei publice, s-au întâlnit vineri, 20 septembrie, la o cafea, pentru a discuta despre cetăţenia europeană activă. Întâlnirea a avut loc la restaurantul „Casa Veche” şi a fost organizată de Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău, în parteneriat cu „People to People” – capitolul Roman, în cadrul proiectului „Acting European”. La întâlnire a fost prezent şi primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, care a discutat cu tinerii prezenţi.

„Mă bucur să văd că tinerii se implică şi caută rezolvarea problemelor cu care se confruntă în comunitate. Astfel de discuţii pun bazele unui parteneriat bazat pe transparenţă, pe conlucrare, între toţi factorii implicaţi şi care se răsfrâng pozitiv în primul rând asupra dumneavoastră, a tinerilor, pe latura dezvoltării personale. Astfel de întâlniri ar trebui să devină periodice, să se discute ce s-a realizat de la reuniune la alta, ce nu s-a făcut şi, mai ales, astfel de întâlniri pot fi motorul  unor evenimente frumoase”, a spus primarul Romanului, Laurenţiu Leoreanu.cafeneaua5

„Cafeneaua publică este o metodă de educaţie nonformală prin care membri ai mai multor categorii de reprezentanţi ai comunităţii discută despre mai multe laturi ale unui subiect. Noi avem ca subiect central de discuţuie cetăţenia activă europeană, despre care vor discuta administraţia locală, ONG-urile şi tinerii. Avem cinci mese, fiecare cu un moderator, la care se dezbat mai multe aspecte ale cetăţeniei active. Vom conveni un anumit timp de discuţie, după care partenerii se vor muta la altă masă şi la alt subiect, astfel încât toţi participanţii să poată participa la dezbaterea subiectului în ansamblu”, a spus Victor Toma, coordonatorul proiectului „Acting European.

Astfel de dezbateri, sub forma unor cafenele publice, vor avea loc şi în Bacău, Piatra Neamţ şi Oneşti, în care există asociaţii partenere în cadrul proiectului.COMENTARII

WORDPRESS: 0