Prima paginăSocial

Voluntari din Franța, alături de Caritas Iași și comunitatea din Buruienești, în acțiuni de ecologizare a localității

Voluntari din Franța, alături de Caritas Iași și comunitatea din Buruienești, în acțiuni de ecologizare a localității

Dimensiune text

 

 

Sub sloganul „Pământ curat, om salvat”, Centrul Diecezan Caritas Iași, în parteneriat cu Asociația Akwaba – Les Enfants din Lyon, Franța, și Primăria Doljești, organizează în perioada 22 – 31 octombrie, acțiuni de sensibilizare și responsabilizare a comunității din Buruienești cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor si păstrarea unui mediu curat.

Angajații Centrului de Resurse pentru copii și tineri Don Bosco din Buruienești și cei 15 voluntari din Franța, împreună cu profesorii și copiii de la școala din Buruienești, au organizat toată săptămâna acțiuni de ecologizare și colectare a deșeurilor. Sub supravegherea Primăriei Doljești, în fiecare zi angajații și voluntarii, împreună cu câte două clase de elevi, au colindat străzile satului pentru a colecta deșeurile. Joi, 25 octombrie, și persoanele care primesc ajutor social au participat la acțiuni de ecologizare a gropilor de gunoi neoficiale, folosite de locuitorii satului pentru depozitarea deșeurilor și a resturilor menajere.

Citește și:   Restricții de trafic pe străzile Ștefan cel Mare și Aprodu Arbore, în această săptămână

„Prin implicarea copiilor de la școală, ne dorim atât curățarea străzilor din sat, cât și educarea copiilor pentru a folosi tomberoanele pentru aruncarea resturilor și deșeurilor”, au precizat reprezentanții Centrului Diecezan Caritas Iași.

Acțiunile se vor încheia marți, 30 octombrie, cu un spectacol pe aceeași temă, a unui mediu curat, pregătit și susținut de cei 22 de copii, beneficiari ai Centrului din Buruienești, urmat de o prezentare a activităților de ecologizare, a rezultatelor, precum și un îndemn pentru comunitate de a fi responsabilă în gestionarea deșeurilor pe viitor.

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0