Prima paginăSanatate

Viziere de protecție pentru cadrele medicale, făcute și donate de elevi romașcani

Viziere de protecție pentru cadrele medicale, făcute și donate de elevi romașcani

Dimensiune text

 

Mai mulți elevi romașcani au pus în practică inițiativa de a realiza, cu ajutorul unei imprimante 3D, viziere de protecție destinate cadrelor medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Roman, dar și forțelor de ordine aflate în patrulare în această perioadă în oraș. Tinerii s-au întâlnit luni dimineață cu conducerea spitalului și cu primarul Lucian Micu, care au ținut să le mulțumească public pe paginile de socializare.

„Câțiva tineri romașcani au dat dovadă de maturitate și au venit în sprijinul personalului medical din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Pasionați de robotică, Richard Botez, Robert Vulpe, Ionuț Bârjovanu, Ana Manea, dar și alți colegi care îi ajută, au donat spitalului 50 de viziere de protecție, confecționate chiar de ei. Le mulțumim lor, pentru aceste echipamente necesare pentru protecția oameniilor aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei, precum și domnului primar pentru că i-a îndrumat către noi. De asemenea, mulțumim și celorlalte persoane care se implică și ajută, pentru a depăși mai ușor această perioadă”, au transmis reprezentanții Spitalului.

„Sunt impresionat de solidaritatea arătată în aceste vremuri de mulți romașcani și le mulțumesc tuturor pentru ajutorul dat! În weekend, un tânăr mi-a scris și mi-a spus că, împreună cu câțiva colegi, a început să realizeze, cu imprimante 3D, viziere de protecție. Luni de dimineață i-am și întâlnit pe acești tineri, pasionați de robotică, dar care își pun acum toate cunoștințele și timpul lor la dispoziție pentru a crea viziere pentru cei care lucrează în primele linii de posibil contact cu persoane ce poartă în organism noul coronavirus. Împreună, am mers la Spitalul Roman, unde au fost livrate primele 50 de viziere, iar tinerii au promis că vor încerca, în fiecare săptămână, să producă alte 100 de astfel de materiale de protecție, pentru ca toate cadrele medicale din Spital, dar și polițiștii, personalul din Armată și jandarmii care patrulează prin oraș să fie în siguranță. Richard Botez, Robert Vulpe, Ionuț Bîrjovanu, Ana Manea, dar și colegii care îi ajută, sunteți eroii generației tinere! Mă înclin cu admirație și sper ca exemplul vostru să fie preluat de cât mai mulți dintre cei care pot ajuta! Felicitări!

La Spital, am aflat și ultimele informații despre aparatul PCR de depistare a infecției cu coronavirus. Cadrele medicale au fost instruite la București, aparatul a ajuns și a fost amplasat în spațiul conform și se mai așteaptă să ajungă și ultimele componente pentru a deveni funcțional. După acest moment, la Spitalul Roman se va implementa și protocolul Ministerului Sănătății în baza căruia se va face testarea pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0