Prima paginăSocial

Vineri, o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri. Circulația în centru nu va mai fi blocată

Vineri, o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri. Circulația în centru nu va mai fi blocată

Dimensiune text

 

Vineri, 29 decembrie, la Roman va avea loc cea de-a opta ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri, organizat de municipalitate. Festivalul continuă tradiția din anii precedenți a Primăriei municipiului Roman, de a reuni obiceiurile de Crăciun și de Anul Nou din municipiu și comunele învecinate, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Roman Metropolitan, cu participarea unor ansambluri artistice din județul Neamț, cu scopul de afirmare a valorilor etno-folclorice din zona Roman Metropolitan și respectarea tradițiilor autentice zonei. Festivalul va include o paradă de măști și costume tradiționale, spectatorii putând admira obiceiuri tradiționale de iarnă.

Manifestările vor avea loc în Piața „Roman-Vodă”, în zona patinoarului, fără a bloca, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, circulația pe bulevardul Roman Mușat.

„Ne păstrăm bunul obicei de a ține unită zona Romanului, așadar anul acesta vom organiza cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri. Mă bucur că foarte mulți gospodari din Roman Metropolitan păstrează și promovează tradițiile de iarnă și au acceptat invitația noastră de a ni le împărtăși. Astfel, vineri, de la orele 10.30, vom da startul Festivalului, când ansamblurile și grupurile de urători vor urca pe scena ce va fi amplasată lângă patinoar. M-am gândit să organizăm acest festival în așa fel încât traficul rutier pe centrul orașului să nu fie afectat.

Le mulțumesc pentru tot sprijinul oferit primarilor din comunele Bozieni, Doljeşti, Gherăeşti, Horia, Icuşeşti, Moldoveni, Pânceşti, Stăniţa, Timișești, Trifești, Sagna, Cordun și Văleni”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0