Vinerea Mare, zi de foc pentru pompieri

În vinerea de dinaintea Paștelui, pompierii romașcanii au stins cinci incendii în 12 ore. Cauza producerii acestora a fost, în general, folosirea focului în mod neadecvat, ca o metodă rapidă de a face curățenie prin curte.

 

 

Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Roman au avut parte de un Paște liniștit, fără intervenții numerose sau dificile. În schimb, vinerea de dinaintea Paștelui a fost o adevărată zi de foc, pompierii intervenind, în 12 ore, la cinci incendii.

Primul a izbucnit vineri, 13 aprilie, la ora 5.38. Atunci, Detașamentul de Pompieri Roman a fost alertat și a intervenit cu nouă subofițeri și două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei locuințe aparținînd lui Dorin G., din localitatea Poienari. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect. Au ars aproximativ 80 de metri pătrați din acoperișul locuinței, 20 de kilograme de materiale textile, două scaune și un covor și s-au degradat tavanul și pereții din două camere.

La ora 11.41, pompierii militari romașcani au fost alertați și au intervenit cu cinci subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în adăpostul pentru animale din gospodăria lui Ioan T., din localitatea Cîrligi, comuna Filipești. Incendiul a fost cauzat de scînteile provenite de la deșeurile vegetale arse de către proprietar în imediata apropiere a construcției. Au ars circa 18 metri pătrați din adăpostul confecționat din scîndură.

O oră mai tîrziu, Detașamentul de Pompieri Roman a fost alertat și a intervenit cu 11 subofițeri și două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie din gospodăria Marinei M., din localitatea Secuieni. Incendiul a fost cauzat de scînteile provenite de la deșeurile vegetale arse de către proprietară în apropierea magaziei. Au ars: aproximativ 50 metri pătrați din magazie, circa 40 metri pătrați dintr-un depozit de furaje, 3.000 de kilograme de coceni, 1.000 de kiograme de lemne de foc și zece iepuri. La intervenție a participat și echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor calificat proprietarei, în vîrstă de 73 de ani, și Danielei C., de 37 de ani, care au suferit atac de panică.

Nici nu s-au întors bine la bază, că pompierii au trebuit să plece la un alt incendiu. La ora 13.04, aceștia au intervenit cu un ofițer, patru subofițeri și o autospecială pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje dintr-o societate comercială din localitatea Cotu Vameș, comuna Horia. Incendiul a fost cauzat de nesupravegherea locului de muncă. Au ars 700 de kilograme de coceni, 300 de metri liniari de căpriori și s-au degradat circa 36 de metri pătrați din acoperiș.

Vineri după-amiază, la ora 17.11, pompierii romașcani au intervenit cu opt subofițeri și două autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-un șopron din gospodăria lui Ion M., din localitatea Recea, comuna Ion Creangă.  Incendiul a fost cauzat de utilizarea focului în spații deschise. Au ars circa zece metri pătrați din șopronul din scîndură și 200 de kilograme de lemne de foc.

După ziua de vineri, pompierii romașcani au avut parte de trei zile de liniște. În perioada 14 – 16 aprilie au fost înregistrate doar 19 solicitări SMURD, acestea fiind misiuni de acordare a primului ajutor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0