Prima paginăActualitate

[VIDEO] Un nemțean decorat pentru misiunile din Kosovo și Afganistan este noul comandant al Jandarmeriei Române

[VIDEO] Un nemțean decorat pentru misiunile din Kosovo și Afganistan este noul comandant al Jandarmeriei Române

Dimensiune text

 

Un ofițer decorat de două ori de președintele României, după misiunile din Kosovo și Afganistan, originar din județul Neamț, este noul comandant al Jandarmeriei Române.

Începând de miercuri, 16 august, prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş a fost împuternicit, pentru o perioadă de șase luni, să îndeplinească atribuțiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române.

Colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş

Colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş

 

„Ofițerul are patru misiuni internaţionale la activ, a fost pe rând, comandant de pluton, comandant de companie, comandant de detaşament, comandantul detaşamentului român din Kosovo şi în 2011 a condus contingentul Ministerului Afacerilor Interne din Afganistan. În anul 2008, a fost rănit în Kosovo, însă şi-a adus în siguranţă cei 90 de jandarmi români la familiile şi copiii lor. De-a lungul timpului, a primit numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, dar cel mai mult se mândreşte cu titlul de tată, are 43 de ani şi este absolvent al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», promoţia 2000”, informează un comunicat al Jandarmeriei Neamț.

Colonelul Sebastian Gheorghe Cucoș, originar din Piatra Neamț, a deținut până la această dată funcția de director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. Anterior, a fost șeful Serviciului Ordine Publică al Jandarmeriei.

Citește și:   Iulian Jugan, din nou subprefect al județului Neamț

Miercuri, 16 august, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Jandarmeriei Române, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, care a deținut prima funcție din Jandarmerie din februarie 2016. „Personalul Jandarmeriei Române mulţumeşte domnului general de brigadă Marin Andreiana pentru modul în care a gestionat activitatea complexă specifică acestei instituţii şi îi urează succes în noua funcţie domnului colonel Sebastian Cucoş”, mai precizează comunicatul Jandarmeriei Neamț.

Colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş a fost decorat de două ori prin decret al președintelui României: în 2004, a primit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, „pentru fapte de comandament și de arme meritorii în executarea misiunilor de menținere a păcii sub egida ONU în Kosovo (UNMIK), încredințate forțelor de poliție și jandarmerie românești”, iar în 2014 Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, de război, pentru înaltul profesionalism demonstrat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate în teatrul de operații din Afganistan.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0