HomeNeamt

[VIDEO] Atac la bancomatele din Neamț

Oamenii legii au reșut să anihileze o amplă rețea de infractori specializați în furturi din bancomate. Cele peste 20 de persoane care făceau parte din această grupare a sustras 250 de milioane de lei din 100 de bancomate, acționînd pe raza mai multor județe, printre care și Neamț.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –  Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Bacău și Direcția de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de fraude la ATM–uri, prin utilizarea de instrumente artizanale. În fapt, s-a reținut că gruparea infracțională era constituită din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacău, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedită la nivelul cazuisticii actuale.

Astfel, învinuiții procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confecționat artizanal, introdus în fanta de eliberare a numerarului. În această modalitate, învinuiții au acționat pe raza municipiului București și a județelor Bacău, Brașov, Neamț, Covasna, Sibiu, Constanța și Iași, devalizînd și aducînd în stare de neutilizare peste 100 de ATM-uri.

Prejudiciul constatat pînă la această dată depășește suma de 250 milioane lei. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au fost conduse 20 de persoane, față pentru care, după finalizarea audierilor, se vor dispune măsurile legale.

Comentarii

WORDPRESS: 0