[VIDEO] Alexandru Mîrț, în vârstă de doar 10 ani, din Pildești, i-a impresionat pe maeștrii bucătari de la „Chefi la cuțite”

[VIDEO] Alexandru Mîrț, în vârstă de doar 10 ani, din Pildești, i-a impresionat pe maeștrii bucătari de la „Chefi la cuțite”

 

Alexandru Mîrț, din Pildești, are un viitor strălucit în arta culinară. I-au spus-o la unison cei trei jurați de la emisiunea „Chefi la cuțite”, difuzată de Antena 1, pe care i-a impresionat cu talentul său.

În vârstă de zece ani, Alex este cel mai tânăr concurent care s-a prezentat în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”, episod care a fost difuzat marți seară, 17 octombrie. El a fost însoțit de părinții săi. „Acolo să fii în largul tău. Curaj și succes”, i-au spus aceștia la intrarea în platoul de filmare. „Când o să mă fac mare, vreau să mă fac bucătar, pentru că îmi place foarte mult această meserie. Cel mai mare vis al meu este să ajung la un restaurant cu trei stele Michelin”, spune Alexandru.

 

În cadrul emisiunii, el a gătit păstrăv cu dovlecei și sos de iaurt și i-a lăsat perplecși pe cei trei chefi din juriu, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, atât prin vârsta sa, cât și prin calitatea preparatului. „Am ales această rețetă pentru că este una dintre cele mai complicate, din punctul meu de vedere”, a spus Alex. „Tu, la zece ani, ai gătit asta, filmat, într-o oră? Incredibil! Nu pot să cred”, a exclamat chef Sorin Bontea. „Ești senzațional! Peștele este gătit perfect!”, a spus și chef Florin Dumitrescu, a cărui rețetă a fost folosită de Alexandru pentru proba din concurs.

Alexandru a câștigat aprecierile tuturor celor trei jurați, precum și votul majoritar – două „cuțite” din trei – pentru a se califica mai departe în cadrul emisiunii „Chefi la cuțite”. Chef Florin Dumitrescu i-a felicitat și pe părinții lui Alex: „Aveți acasă un mic geniu. La zece ani, să reușească să gătească mai bine decât mulți bucătari, chefi bucătari, care au fost pe la noi…?!”

Florin Dumitrescu nu a rezistat tentației și s-a fotografiat la final cu Alexandru, poză pe care a postat-o pe contul său de pe rețeaua de socializare, cu un mesaj de susținere pentru micul competitor și viitor bucătar chef: „Dovada vie că nu muncim degeaba de 5 ani în televiziune! Misiune îndeplinită! Acum este rândul educației să țină pasul și să investească în viitorul celor mici care se visează bucătari! Cred că ar fi cazul, mai ales că suntem o forță pe piața muncii din străinătate în domeniul Horeca! Alex, îți mulțumesc pentru lecția de viață pe care am învățat-o cu ajutorul tău!”.

Antena 1 a achiziționat formatul internațional de succes „Game of Chefs” pentru emisiunea „Chefi la cuțite”, show ce devine bătălia supremă a trei chefi de top, aflați în competiție pentru a găsi următoarea generație de talente desăvârșite în domeniul culinar.

 

Foto: Facebook / Chef Florin Dumitrescu

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0