Prima paginăSport

Victoria Horia a învins fosta lideră, Voința Ion Creangă, în deplasare

Dimensiune text

Noua ocupantă a locului I în liga a patra de fotbal este Speranța Răucești. Moldova Cordun așteaptă, la rândul ei, momentul favorabil într-un campionat mai deschis ca niciodată rezultatelor surpriză.

 

Surpriza etapei a noua din liga a patra de fotbal s-a consemnat la Ion Creangă. Acolo, echipa gazdă, Voința, a fost învinsă, 0-2, de către vecina Victoria Horia, într-un moment care se anunța favorabil pentru cei din comuna Ion Creangă. Voința era lideră înaintea acestei etape și avea ca obiectiv continuarea unui parcurs bun. N-au fost de acord cei de la Victoria Horia, care joacă meciurile de “acasă” tot pe terenul celor de la Ion Creangă. Golurile au fost înscrise de Căutișanu și Bălăjel, în prima parte a jocului. Antrenorul Marius Gheorghiță, de la Victoria Horia, este bucuros: “Este un rezultat surpriză, într-adevăr. Echipa noastră a jucat perfect, din punct de vedere al dăruirii și al tacticii, de la juniori și până la cei mai experimentați, în frunte cu Bogdan Găucan, fotbalist în vârstă de 35 de ani. Avem și jucători aduși de la Roznov, dintre cei mai buni. Ne propunem ca, în acest sezon, să prindem faza play-off de pe un loc cât mai bun”.

fotbal 2“N-a intrat mingea în poartă, deși am avut ocazii. Ei au jucat cu mai multă ambiție. Ne-au dat repede două goluri apoi noi am alergat după egalare, în primul rând, gândidu-ne și că putem întoarce rezulatul. Nu-i nici o vorbă de vânzare. Am jucat noi mai slab. Ne așteptam la un meci greu, dar nu să și pierdem. Horia are lot bun”, a declarat Gheorghe Leonte, antrenorul-instructor al Voinței.

Voința Ion Creangă: Coșa – Călinescu, Fomin, Căpraru, Lefter, Ghiuș, Matei, Brancău, Furtună, Câmpanu, Boboc.

Victoria Horia: Postolache – Ursu, Mătase, Chiurariu, Ungureanu, Căutișanu, Andrei, Găucan, Braiș, Bălăjel, Dumitraș.

«Etapa trecută, Voința Ion Creangă a învins cu 2-0 (0-0) Viitorul Săbăoani, în deplasare, păstrându-și astfel poziția de lideră, una la care aspiră și Speranța Răucești, a doua clasată». “În retur veți vedea fotbal frumos și fair-play în comuna Ion Creangă”, a afirmat și Sergiu Matei, căpitanul echipei Voința. Așa era în urmă cu mai bine de o săptămână.

De victoria Victoriei a profitat Speranța Răucești, cea care a învins Viitorul Săbăoani și a urcat pe primul loc, devansând Voința, la golaveraj.

 

Manea vs. Manea, la Roman și la Cordun

Sorin Manea este unul dintre profesorii-antrenori care se ocupă de pregătirea juniorilor de la Liceul cu Program Sportiv Roman. În același timp, este și antrenor la Moldova Cordun. Ambele echipe sunt înscrise în campionatul județean de fotbal, seniori, chit că fotbaliștii de la LPS sunt mai mici de vârstă. Cele două grupări au fost adversare în etapa a noua. A câștigat, la scor, Moldova, inclusiv cu jucători formați la LPS de Sorin Manea, cel care a format echipa medaliată cu bronz în 2013 la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și care spune: “Așa a fost să fie. Locul meu de muncă este la LPS Roman. Antrenez și joc la Moldova Cordun, dar și la minifotbal. În campionatul județean s-a dorit să fie 12 echipe și s-a ajuns la varianta cu LPS Roman printre ele, echipă în care sunt mulți jucători elevi în clasa a noua. M-a nimerit pe mine să fiu antrenor în această perioadă. În ce privește campionatul ligii a patra, s-au încurcat tare ițele. Și noi, mă refer la Moldova Cordun, am pierdut când nu trebuia, așa cum au pățit cei de la Ion Creangă și alții. După o etapă sau două, apar rezultate la care nu te aștepți. Și noi am avut, la Creangă, o grămadă de ocazii. Putea fi și 4-0 pentru noi, dar au învins ei, cu acest scor. Se vede că lupta este deschisă pentru mai multe echipe. Campionatul este mai strâns ca niciodată. Sunt dezamăgit, după meciurile de la Săbăoani și Borca, din care am scos doar un punct. Jucătorii au uitat că în campionatul județean sunt meciuri de luptă, mai tari. Mergem mai departe. Etapa viitoare va fi frumoasă, cel puțin interesantă, cu primele patru clasate jucând între ele”.

 

Rezultele etapei a noua: Siretul Doljești – Spicul Tămășeni 1-1, Moldova Cordun – LPS Roman 12-0, Energia Pângărați – Bradul Borca 1-4, Voința Ion Creangă – Victoria Horia 0-2, Speranța Răucești – Viitorul Săbăoani 3-1, Bradul Roznov – Viitorul Podoleni 6-2.

Etapa viitoare, duminică, 27 octombrie: Spicul Tămășeni – Bradul Roznov, Viitorul Săbăoani – Viitorul Podoleni, Victoria Horia – Speranța Răucești, Bradul Borca – Voința Ion Creangă, LPS Roman – Energia Pângărați, Siretul Doljești – Moldova Cordun.

 

Clasament

1 Răucești           9       7       0       2       43-14         21

2 I Creangă         9       7       0       2       40-12         21

3 Borca                9       7       0       2       27-13         21

4 Horia                9       6       1       2       37-14         19

5 Cordun             9       6       1       2       30-12         19

6 Roznov             9       5       1       3       32-19         16

7 Săbăoani          9       3       2       4       16-14         11

8 Tămășeni         9       3       1       5       23-25         10

9 Podoleni          9       3       0       6       12-41         9

10 Pângărați      9       2       0       7       9-32           6

11 Doljești           9       1       2       6       17-28         5

12 Roman           9       0       0       9       6-68          0

COMENTARII

WORDPRESS: 0