Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Locul lui Liviu Pop nu este la conducerea Ministerului Educației, ci într-o sală de clasă, în postura de elev: trebuie să urmeze câteva lecții de limba română”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Locul lui Liviu Pop nu este la conducerea Ministerului Educației, ci într-o sală de clasă, în postura de elev: trebuie să urmeze câteva lecții de limba română”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a făcut un apel la Liviu Pop să renunțe la conducerea Ministerului Educației și să urmeze câteva lecții de limba română, punctând că ministrul nu are credibilitate în fața profesorilor sau a elevilor atât din cauza greșelilor de exprimare, cât și a celor de management:

„Liviu Pop demonstrează că trebuie să plece de la conducerea Ministerului Educației cu fiecare declarație pe care o face. Nu poți să folosești exprimări precum: «Fiecare copil merită un viitor mai bun decât cel prezent» , «cer scuze anticipat pentru greșelile făcute«, «genunche», «școala e gratuită pentru copil, părintele fiind cel care plătește», «greșelile se pot corecta, erorile nu», etc. și să conduci în continuare Ministerul Educației. Liviu Pop dovedește că nu cunoaște limba română la un nivel elementar.

Un astfel de ministru nu are niciun fel de credibilitate în fața profesorilor și a beneficiarilor sistemului de educație. Liviu Pop trebuie să plece de la Ministerul Educației, să meargă urgent la școală și să urmeze câteva lecții de limba română. Faptul că a primit sarcina să conducă tocmai Ministerul Educației este cu atât mai grav: de fiecare dată când face o afirmație, percepția generală este aceea că va mai comite o gafă de exprimare. Ce îi transmite prezența lui Liviu Pop la conducerea Ministerului Educației unui copil de clasa a V-a, de exemplu, în privința sistemului de valori pe care societatea le promovează? Că obediența, loialitatea și rapiditatea cu care execută ordinele șefului de partid sunt mai importante decât performanța academică și profesională? Așa vrem să ne educăm copiii?”

„Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanți ai corpului profesoral, Liviu Pop este ministrul cel mai slab din istoria Ministerului Educației. Dincolo de greșelile de exprimare, acțiunile sale sunt complet neinspirate: absența manualelor școlare la început de an școlar, interzicerea materialelor auxiliare, amenințarea profesorilor cu «organele de stat» dacă vor folosi auxiliare, o editură unică pentru manuale, inspectorii școlari demiși în mod arbitrar și înlocuiți cu apropiați ai PSD, programarea examenelor naționale în timpul desfășurării procesului educativ perturbând astfel, programul orar al școlilor, sunt unele dintre cele mai aberante decizii ale ministrului Educației. Împreună cu Partidul Național Liberal am făcut nenumărate apeluri pentru demisia sau demiterea lui Liviu Pop din funcția de Ministru al Educației, iar menținerea sa în această poziție ar fi un gest complet iresponsabil din partea premierului Tudose”.

Vicepreședinte PNL
Laurențiu Leoreanu

Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0