Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Liviu Pop să renunțe la proiectul manualului unic. Are fobie de manuale, mai ales față de cel de gramatică”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Liviu Pop să renunțe la proiectul manualului unic. Are fobie de manuale, mai ales față de cel de gramatică”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Liviu Pop să renunțe integral la proiectul de lege privind manualele școlare pe care ministrul Educației a anunțat că intenționează să îl prezinte în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

„Ideea adoptării unui singur manual școlar la fiecare disciplină este una din cele mai aberante decizii ale ministrului Educației. Este o decizie care s-ar putea justifica doar dacă vrei să îngropi definitiv învățământul românesc. Liviu Pop și Guvernul Tudose trebuie să abandoneze această idee demnă de Coreea de Nord! Reamintesc că sute de profesori, academicieni și cercetători au cerut ca ministrul Educației să renunțe și la instituirea unei edituri unice care să gestioneze toate manualele școlare. Iar ministrul Pop, rușinat de propriul produs, în loc să trimită proiectul de lege privind instituirea manualului unic în Parlament pentru dezbatere, anunță pe Facebook că îl va propune în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a punctat și că tendința în țările Uniunii Europene, dar și în Statele Unite, este una în favoarea unui număr cât mai mare de manuale diferite pentru materiile din programa școlară.

„O singură variantă de manual nu poate satisface nevoile pedagogice, iar existența alternativelor este necesară pentru creșterea calității învățământului. Este suficient să luăm exemplul Poloniei și Ungariei, ultimele țări din Europa care au încercat introducerea manualului unic. Ideea s-a dovedit a fi un dezastru, motiv pentru care s-a renunțat rapid la aceasta. Este posibil ca ministrul Liviu Pop să aibă o fobie de manuale, în special față de cele de gramatică, dar nu poate nega evidența, și anume că tot mai multe țări se declară împotriva manualului unic pentru că decizia este stupidă.”

Deputat PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu
Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0