Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „În anul centenarului, deputații PSD-ALDE au votat împotriva Autostrăzii Unirii”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „În anul centenarului, deputații PSD-ALDE au votat împotriva Autostrăzii Unirii”

Dimensiune text

 

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu, membru al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, a afirmat că marți, în Comisie, deputații PSD-ALDE au votat împotriva construcției Autostrăzii Iași – Târgu Mureș, numită și Autostrada Unirii:

„Deși noul program de guvernare al PSD vorbește despre autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș, partidul condus de Liviu Dragnea ne demonstrează, încă o dată, de ce acesta nu este altceva decât maculatură. Azi (n.r. – marți, 6 februarie), în Comisia de Administrație de la Camera Deputaților, grupul PSD-ALDE a votat împotriva legii privind aprobarea construcției Autostrăzii Unirii (Iași – Târgu Mureș), proiect pe care l-am inițiat împreună cu mai mulți colegi. Cu toate că Senatul adoptase proiectul de lege și Consiliul Legislativ avizase favorabil propunerea legislativă, argumentând că nu sunt bani, deputații lui Liviu Dragnea au votat împotrivă. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că există deja un studiu de fezabilitate realizat pentru aceasta autostrada pe care vor să-l arunce la gunoi. Avem o guvernare defetistă, care nu e capabilă să realizeze niciun kilometru de autostradă și pentru care 100 de ani de la Marea Unire nu reprezintă nimic. Viziunea lor pe termen mediu și lung se rezumă la inaugurarea unei statui pentru că, probabil, sunt mult prea ocupați de jocurile de putere din PSD, având în vedere desele schimbări de la conducerea ministerului Transporturilor”.

Leoreanu a subliniat că România are o guvernare defetistă, incapabilă să realizeze un singur kilometru de autostradă: „Proiectul de lege prevedea că autostrada Iași – Târgu Mureș se finanțează de la bugetul de stat prin bugetul ministerului Transporturilor și din fonduri europene. Nu e un proiect pe care îl realizam peste noapte, ci ar fi reprezentat un angajament pe care ni-l luăm pe termen lung. Realitatea este aceea că Moldova a rămas o zonă subdezvoltată a României, cu un PIB pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mic decât media națională, astfel că Autostrada Iași – Tg. Mureș își justifică necesitatea și oportunitatea. Lipsa unei conexiuni între Regiunea de Nord-Est și Vestul țării a condus la un decalaj în privința dezvoltării regiunilor și acesta este și motivul pentru care investitorii evită zona respectivă. Dacă nu avem bani pentru acest obiectiv, pentru ce avem bani? Pentru pomenile electorale ale PSD?”.

 

Deputat Laurențiu Leoreanu,
Vicepreședinte PNL

Comunicat de presă

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Doru Mihaescu 3 ani

    Toata clasa politica romaneasca de dupa 1989 ar trebui sa se simta vinovata, proportional cu timpul cat s-a aflat la putere, pentru faptul ca in anul 2018, la un secol de la Marea Unire, care a creat Romania Mare, de fapt Romania Intreaga, nu exista nici autostrazi, nici cai ferate de mare viteza care sa lege si sa apropie intre ele marile provincii romanesti si pe toate de Europa. Si cu atat mai mult clasa politica din Moldova, cel mai vitregit de vremuri dintre fostele principate romanesti, singurul ajuns intre timp si aflat inca, in cea mai mare parte a sa, in afara granitelor tarii, intr-o stare care, mai ales in exteriorul acestor granite, ca o dovada clara a originii raului, dar, din nefericire, chiar si in interiorul lor, ca o dovada a limitelor si pacatelor noastre, nu face deloc cinste unui trecut nu de putine ori glorios si vrednic de admiratie, ca si memoriei atator inaintasi ilustri pe care aceste pamanturi le-au dat neamului romanesc..

  • Ramona 3 ani

    Nu uitați! La viitoarele alegeri votați ciuma roșie (PSD)!

  • Liviu 3 ani

    Pai ce,Moldova face parte din Romania? De 27 de ani,nu mai baga nimeni in seama aceasta zona… Deși am tot avut reprezentanți cu funcții înalte