Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Depun un proiect de lege prin care toate ONG-urile, fără discriminare, să beneficieze de cota din impozitul pe venit care le poate fi acordată”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Depun un proiect de lege prin care toate ONG-urile, fără discriminare, să beneficieze de cota din impozitul pe venit care le poate fi acordată”

Dimensiune text

 

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a anunțat că va depune un proiect de lege prin care toate ONG-urile să beneficieze de cota din impozitul pe venit care le poate fi acordată și nu doar cele din domeniul social, așa cum prevede actualul cadru legislativ:

„«Revoluția Fiscală» a PSD a pus în mare dificultate organizațiile non-guvernamentale și, chiar dacă guvernul Dragnea-Dăncilă a încercat, la finalul lunii martie, să repare prin ordonanță de urgență lovitura dată ONG-urilor, soluția găsită a fost discriminatorie. Mai exact, potrivit noilor modificări, microîntreprinderile pot acorda 20% din impozitul pe venit doar ONG-urilor care efectuează servicii sociale, nu și entităților non-profit care au altfel de activități, precum cele din domeniul consolidării democrației, sportive sau de sănătate. Cu alte cuvinte, guvernul Dăncilă favorizează unele organizații non-guvernamentale în detrimentul altora și dictează, în locul nostru, care sunt zonele unde ajung banii redirecționați din impozitul pe venit. Această discriminare trebuie eliminată și, de aceea, am inițiat un proiect de lege prin care microîntreprinderile să poată acorda 20% din impozitul pe venit tuturor ONG-urilor pe care doresc să le susțină. De asemenea, am introdus un amendament prin care persoanele fizice să poată redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri, în contextul în care la începutul acestui an, impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10% și odată cu el s-a diminuat și cuantumul cotei de 2% pe care românii o pot redistribui către ONG-uri”.

„Dacă prevederile Codului Fiscal rămân în actuala formă, atunci majoritatea organizațiilor non-guvernamentale, cu excepția celor sociale, se vor vedea nevoite să își restructureze bugetele și activitățile. Guvernarea Dragnea-Dăncilă trebuie să înceteze să privească sectorul non-guvernamental ca fiind un dușman; dimpotrivă, entitățile non-profit trebuie să fie percepute drept partenere ale statului român. Această soluție pe care am propus-o a fost agreată tocmai de beneficiari, de organizațiile non-guvernamentale și sper să obțin sprijinul tuturor colegilor mei, indiferent de partidul politic din care fac parte, pentru ca acest proiect de lege să fie adoptat”, a mai precizat deputatul PNL Laurențiu Leoreanu.

Deputat PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu
Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • florin 4 ani

  Cum facem ca si bisericile si manastirile sa plateasca impozite si taxe ?
  Ne-am saturat sa-i privim pe popi cum se lafaie in bani si masini de lux. Mai stau si cu mainile intinse la societatile comerciale pentru sponsorizari si la guvern.