Prima paginăNeamt

Vicepreședinte de la PSD în Consilul Județean

Dimensiune text

Emilia Arcan (foto) îl înlocuiește în funcție pe Mihai Fărcășanu, schimbare agreată de 21 de consilieri județeni.


 

Ședința de Consiliu Județean (CJ) de joi a produs multe surprize. După ce, miercuri, consilierii PP-DD, PDL și PNL au boicotat ședința extraordinară, la 24 de ore diferență, toți consilierii județeni își ocupau scaunele în sala de ședințe a Consiliului Județean Neamț. Înainte ca ordinea de zi să fie citită, consilierul PSD Dan Constantin a cerut cuvîntul și i-a reproșat președintelui Culiță Tărîță că nu a modificat regulamentul instituției.

Din punctul meu de vedere, această ședință nu este legal constituită. V-am cerut mai demult să modificați regulamentul, dar nu ați făcut-o. Prin urmare, în semn de protest, voi părăsi sala și nu voi participa la această ședință„, a spus Dan Constantin, înainte de a se ridica și de a ieși din sală. Imediat după acest moment, grupul consilierilor USL a cerut suplimentarea ordinii de zi cu două proiecte de hotărîre. Acestea vizau înlocuirea din funcție a vicepreședintelui Mihai Fărcășanu.

Primele trei proiecte de hotărîre au trecut fără probleme de votul consilierilor. Mai mult, pentru finanțarea „Zilelor orașului Bicaz”, aleșii județeni au acceptat amendamentul consilierului PDL Mircea Pintilie și au suplimentat aportul financiar din partea CJ Neamț de la 15.000 lei la 20.000 lei. După ce consilierii județeni au votat rectificarea de buget, aceștia s-au prezentat la urne pentru a-și exprima votul cu privire la schimbarea din funcție a lui Mihai Fărcășanu. Președintele PP-DD Neamț a fost eliberat din funcție cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și un vot nul.

Ulterior, consilierii PSD au propus-o pentru funcția de vicepreședinte al CJ Neamț pe Emilia Arcan, iar grupul consilierilor PP-DD și PDL, pe Mihai Fărcășanu. Doamna social-democrată a cîștigat scurta bătălie cu 21 de voturi în favoarea ei. „Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei, și celor care m-au votat, și celor care nu m-au votat. Mulțumesc colegilor din PSD pentru propunere și pentru sprijin. Sînt conștientă că de acum va trebui să demonstrez că pot face facă unei asemenea responsabilități„,  a afirmat Emilia Arcan, imediat după aflarea rezultatului voturilor.

La finalul ședinței de Consiliu Județean, Mihai Fărcășanu a afirmat că suplimentarea ordinei de zi a ședinței a fost făcută ilegal și că va acționa în instanță decizia de joi a aleșilor județeni. Acesta a caracterizat schimbarea din funcție drept „o mișelie„, „un cuțit înfipt în spate„.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0