„Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”, printr-un proiect european, la Liceul cu Program Sportiv Roman

HomeSocial

„Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”, printr-un proiect european, la Liceul cu Program Sportiv Roman

 

Liceul cu Program Sportiv din Roman derulează, în perioada 2016 – 2019, proiectul „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ , parteneriate strategice KA2 între școli – parte a componentei mobilități pentru elevi și profesori. Liceul cu Program Sportiv Roman are ca partenere, în cadrul proiectului, unități de învățământ din Portugalia, Italia, Grecia, Spania, Polonia și Letonia.

„Proiectul a fost câștigat și implementat în școala noastră de doamna profesor Irina Pătrăuceanu, al șaptelea proiect european consecutiv câștigat”, a afirmat coordonatorul proiectului în cadrul LPS Roman, profesorul Ioan Ciprian Moise, în cadrul unei întâlniri de diseminare a proiectului care a avut loc miercuri, 25 ianuarie.

LPS proiect Ersamus 01

 

Scopul proiectului îl reprezintă evitarea comportamentelor riscante printre tineri, promovarea dialogului intercultural, toleranței, integrării, acceptării, implicarea elevilor dezavantajați în activități non-formale, stimularea simțului civic și dezvoltare culturală, adaptarea la tradițiile internaționale, precum și îmbunătățirea comunicării între școlile participante și comunități.

„În instituția noastră este o tradiție ca, în fiecare an, să derulăm activități de parteneriat european. Grație proiectelor pe care le-am derulat în anii anteriori, în perioada 2005 – 2013, am păstrat legătura cu numeroase școli din Uniunea Europeană, iar anul trecut, în februarie, am depus aplicația pentru acest proiect de parteneriat strategic între școli, cu o finanțare de 25.000 de euro. Activitățile se vor desfășura atât în cadrul școlii noastre, cât și la nivel internațional. În fiecare an, un grup de patru-șase elevi vor pleca în școlile partenere și, separat, vor fi activități de studiu pentru profesori. Principalul scop al proiectului este acela de a ne uni forțele și de a genera un alt tip de educație privind alimentația copiilor noștri, privind practicarea sportului, nu numai a sportului de performanță, ci și a sportului de masă, deoarece celelalte instituții nu sunt cu profil sportiv, ci sunt școli generale și licee”, a afirmat profesor Irina Pătrăuceanu.

LPS proiect Ersamus 02

 

Prima mobilitate din cadrul proiectului a avut loc în luna noiembrie 2016, în Portugalia, gazde fiind reprezentanții Liceului „Francisco de Holanda” la Guimaraes, la care au participat profesorii LPS Roman Roxana Dominte și Ioan Ciprian Moise, alături de profesorii celorlalte școli participante. În Portugalia au fost vizualizate prezentările instituțiilor de învățământ partenere în proiect, au fost recapitulate temele proiectului, s-au discutat formele de evaluare și formele de diseminare, precum și despre întâlnirea din Italia din 2017, la care vor participa elevii și profesorii.

LPS proiect Ersamus 03

 

„E un mare câștig pentru liceul nostru, pentru colegi și în primul rând pentru elevii noștri, să vizităm o altă țară, să vorbim într-o limbă comună a tuturor, limba engleză, să vedem noi tradiții. Profesori cu diverse specializări sunt implicați, iar alături de acești elevi care participă la proiect muncesc pe parcursul celor trei ani, la orele de curs și la întâlnirile transnaționale. În Portugalia am fost foarte mândri de prezentarea LPS Roman, care a fost făcută de elevii din liceul nostru, o prezentare plină de viață, cu un fond sonor foarte bine ales și imagini concludente, care a lăsat o imagine plăcută în rândul tuturor participanților”, a afirmat profesor Roxana Dominte.

În perioada 2 – 8 aprilie, cinci elevi din cadrul LPS Roman vor merge în Italia, la școala din Nole, unde se vor întâlni pentru prima dată cu ceilalți elevi de la școlile participante în cadrul proiectului.

LPS_club

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0