Prima paginăActualitate

Veste bună pentru viitorii şoferi

Dimensiune text

Candidaţii respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică.

Conform unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, care va intra în vigoare la începutul lunii octombrie, aspiranţii la titlul de şofer, dar care au emoţii la condus, vor scăpa de repetarea examenului teoretic dacă nu trec de proba practică.

Altfel spus, dacă un candidat reuşeşte să ia examenul la sală şi pică la oraş, va avea dreptul să repete, de câte ori doreşte, pe parcursul unui an de zile, proba practică a concursului, fără a mai fi nevoit să repete proba teoretică. În prezent, pentru a obţine permisul, cei care sunt respinşi la proba practică trebuie să dea din nou ambele probe.

Ordinul ministrului Afacerilor Interne numărul 97/2015, pentru modificarea şi completarea Ordinului numărul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639, din 21 august şi va intra în vigoare în data de 5 octombrie.

Pentru repetarea probei practice, candidaţii vor trebui să plătească taxa de examinare şi să facă cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică.

„Am primit o dispoziţie prin care am fost informaţi despre aceste modificări, astfel că le vom pune în practică de la data intrării în vigoare a ordinului”, a declarat Ioan Simionel, comisar şef în cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Neamţ.

Candidaţii admişi la proba teoretică vor avea la dispoziţie un an, de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări. Persoanele care pică proba teoretică vor putea susţine o nouă examinare, după cel puţin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe, mai prevede noul act normativ.

Examinarea pentru obţinerea permisului auto se desfăşoară, conform Ordinului numărul 268/2010, prin susţinerea succesivă a probei teoretice şi a celei practice, în zile diferite.

În primele şase luni ale acestui an, 8.884 de persoane din Neamţ au susţinut proba teoretică a examenului auto, dar numai 5.392 dintre acestea au fost declarate admise. După ce au susţinut şi proba practică, doar 3.321 persoane au obţinut permisul de conducere.

COMENTARII

WORDPRESS: 0