Vernisajul expoziției pictorului băcăuan Dumitru Macovei, joi, la Roman Art Gallery

HomeCultural

Vernisajul expoziției pictorului băcăuan Dumitru Macovei, joi, la Roman Art Gallery

 

 

Joi, 27 septembrie, la galeria de artă Roman Art Gallery, de pe bulevardul Roman Mușat, nr. 17, va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Expresia culorii”, a artistului plastic Dumitru Macovei. Evenimentul va debuta la ora 17 și va fi prezentat de criticul de artă Iulian Bucur.

Dumitru Macovei s-a născut la 31 august 1953, în comuna Solonț, din județul Bacău. A studiat la Universitatea de Artă „Luceafărul” București și la Școala de artă murală din cadrul Patriarhiei Române. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România – Filiala Bacău. A participat la numeroase expoziții, personale și de grup, în țară și străinătate. Are lucrări în colecții particulare din România, Italia, Canada, SUA, Elveția, Germania, Anglia, Moldova, Ucraina, Franța. A fost distins cu Premiul național pentru artă sacră acordat de UAP București pentru anul 2002 și cu Premiul filialei UAP Bacău pentru anul 2010.

„Un artist aflat la maturitate, nobil ca viziune, statornic în credința că pictura este, înainte de toate, culoare. Experiența de pictor obișnuit cu suprafețele mari ale bolților de biserici și cu canoanele impuse de erminiile bizantine îi îngăduie, atunci când se consacră picturii de șevalet, să dea frâu liber fanteziei într-un mod adecvat exprimării libertății interioare” (Valentin Ciucă – „Dumitru Macovei sau plenitudinea culorii”).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0