Vernisajul expoziției personale a pictorului Ștefan Potop, la Roman Art Gallery

HomeCultural

Vernisajul expoziției personale a pictorului Ștefan Potop, la Roman Art Gallery

 

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Neamț și Roman Art Gallery îi invită pe toți iubitorii de artă la vernisajul expoziției pictorului Ștefan Potop. Vernisajul va avea loc vineri, 10 martie, la ora 17, la galeria Roman Art Gallery, de pe bulevardul Roman Mușat, nr. 17, din Roman.

Pictorul Ștefan Potop s-a născut la Tazlău, județul Neamț, în 1960. A urmat Liceul de Artă din Bacău și Facultatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași, promoția 1987, cu diploma de licență în profilul Arte Plastice, specializarea pictură, restaurare. Este profesor la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț și președinte al Filialei Neamț a Uniunea Artiștilor Plastici din România. Lucrările sale au făcut obiectul unor expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate: Piatra Neamț, Iași, Bacău, București, Chișinău, Veneția, Praga sau Bruxelles.

„Aproape întreaga carieră artistică a lui Ștefan Potop, un reputat pictor nemțean, aflat la deplina maturitate a resurselor sale creatoare, este focalizată pe deslușirea cât mai fidelă și subtilă a particularităților și valorilor expresive ale figurii umane. Un îndelungat exercițiu eseistic de reabilitare a unui gen și a unei practici artistice care a făcut epocă în pictura universală de pretutindeni și în toate timpurile – arta portretului”, afirmă criticul de artă Corneliu Antim.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0