Prima paginăCultural

Varujan Vosganian lansează o nouă carte la Roman: „Copiii războiului”

Varujan Vosganian lansează o nouă carte la Roman: „Copiii războiului”

Dimensiune text

 

Varujan VosganianUniunea Armenilor din România – filiala Roman organizează lansarea cărții „Copiii războiului”, semnată de Varujan Vosganian. Lansarea de carte va avea loc vineri, 3 martie, la ora 13.30, în sala Garabet Ibrăileanu de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

Romanul „Copiii războiului“ reconstituie istoria României de la al doilea Război Mondial până la începutul anilor 2000, fiind lansat la finele lunii noiembrie 2016.

Printre invitații de la lansarea de la Roman se numără: Cassian Maria Spiridon, președintele filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România, Cristian Livescu – președintele reprezentanței Neamț a Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul și criticul de artă Lucian Strochi, prozatorul Andrei Gheorghe Neagu, președintele Societății Culturale „Clepsidra” – preotul Cornel Paiu și profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu. Intrarea la eveniment este liberă.

copiii razboiuluiVarujan Vosganian s-a născut la data de 25 iulie 1958, în municipiul Craiova, într-o familie de etnie armeană. A fost ales ca senator de Iaşi în legislatura 1996-2000 (pe listele Convenţiei Democrate Române) şi în legislatura 2004-2008 (pe listele PNL). În decembrie 2006, Vosganian este numit în funcţia de ministru al Economiei şi comerţului în Guvernul Tăriceanu, apoi după restructurarea guvernamentală din aprilie 2007, preia portofoliul de ministru al economiei şi finanţelor. În paralel cu activitatea politică, Vosganian este conferenţiar universitar la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti și vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0