Prima paginăSocial

Vârstnicii din Roman, chemați să ajute municipalitatea în cadrul Consiliului Seniorilor

Vârstnicii din Roman, chemați să ajute municipalitatea în cadrul Consiliului Seniorilor

Dimensiune text

 

 

În municipiul Roman urmează a funcționa un Consiliu al Seniorilor, organism consultativ, fără personalitate juridică, prin care se vor putea face propuneri şi acţiuni în toate domeniile care au legătura cu viața oraşului. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de vineri, 27 aprilie.

Conform expunerii de motive a proiectului de hotărâre, Consiliul Seniorilor va funcţiona pe lângă Primăria Municipiului Roman și va avea rol de utilitate socială, prin implicarea persoanelor vârstnice la acţiuni cetăţeneşti ale oraşului. Scopul Consiliului îl reprezintă „valorificarea potențialului de gândire și acțiune al persoanelor vârstnice, a experienței acestora, în vederea realizării de inițiative care au ca scop ridicarea gradului de confort și bunăstare, de cultură și civilizație al cetățenilor Municipiului Roman”.

Consiliul va fi format din 25 de persoane și va fi condus de un președinte, un vicepreședinte și un secretar, desemnarea acestora făcându-se prin vot deschis, în ședința de constituire. Pot face parte din consiliu „persoanele de vârsta a treia caracterizate de spirit civic, care au prestanță, spirit organizatoric, inițiativă în dezvoltarea vieții edilitar-gospodărești a municipiului și sunt respectate de comunitatea locală, au vârsta de minimum 55 de ani, sunt locuitori ai municipiului Roman, cultivă și dezvoltă spiritul de echipă, dispun de timp liber care să le permită participarea la diverse activități cetățenești și de voluntariat, au pregătirea profesională și conduita morală care să le recomande pentru a face parte din Consiliul Seniorilor”. Aderarea membrilor la Consiliul Seniorilor se va face prin candidatură voluntară.

„Activitatea din cadrul Consiliului Seniorilor din municipiul Roman este voluntară şi constă în întâlniri periodice pentru analiza problemelor şi stabilirea de propuneri, membrii acestui organism având posibilitatea să participe la ședințele Consiliului local atunci când este nevoie de susținerea unor inițiative proprii ce vizează cetățenii municipiului Roman. Constituirea Consiliului Seniorilor prezintă avantaje precum: implicarea pensionarilor în acţiunile cetăţeneşti ale municipiului; aprofundarea şi soluţionarea problemelor persoanelor vârstnice și ale cetățenilor; găsirea de soluţii optime în interesul tuturor romașcanilor”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus dezbaterii consilierilor locali în ședința de vineri, 27 aprilie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Este bine venita initiativa de constituire . Dar, sa faca parte oameni cu initiativa si contributie activa in comunitate, iar primaria sa ia in serios propunerile acestora.

  • Astfel de initiative au mai avut loc, dar au fost ca o frectie la un picior de lemn.NU SE ALEG PERSOANE CU INITIATIVAI CARE SA SE IMPLICE IN REZOLVAREA UNEI ACTIUNI CI OPPORTUNISTI CE VIN SA BEA CAFEAUNA SI CANTA IN STRUNA PRIMARULUI .TOTUL ESTE O POLEIALA CU ARGILA.
    Un umil pensionar.
    .