Prima paginăEducatieSport

Valoare şi consistență la Școala generală din Gherăeşti

Dimensiune text

Echipele instituţiei de învăţământ ţin steagul sus în şapte discipline sportive.

Când auzi de Gherăeşti, primul gând este cel legat de oină, sportul naţional la care se pricep cei mai mulţi din comuna nemţeană. Nu este tocmai aşa, întrucât şi alte discipline sportive fac casă bună în Gherăeşti, acolo unde emulaţia este mare şi se transmite rapid. Este o comună în care întrecerea este la ea acasă. La Școala generală din Gherăeşti, orele de educaţie fizică nu sunt axate neapărat pe oină, sportul cel mai iubit sau, mai bine zis, cu cele mai mari rezultate.

gheraesti 2Dorinţa de a concura şi pornirea de întrecere moştenită de la bunici şi străbunici au trecut la copii şi nepoţi. Handbal, volei, baschet, fotbal, atletism sau tenis de masă sunt discipline sportive către care copiii din Gherăeşti s-au orientat, fiecare având dorinţa de a învinge. Prezentul demonstrează că viitorul este pe mâini bune, mai ales cu profesori precum Sebastian şi Alina Blaj care preferă mai mult să facă decât să vorbească.

Luna februarie este una plină de competiţii, echipele şcolii din Gherăeşti fiind angrenate, săptămână de săptămână, în cursa pentru un loc cât mai bun. Astfel, la faza judeţeană a concursului de handbal al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, desfăşurată la Săbăoani, echipa feminină din Gherăeşti a ocupat locul al treilea, profesorul Sebastian Blaj remarcându-le pe Bianca Mătasă, Alexandra Dior şi Emanuela Bereşoaie. La fotbal a fost la fel, adică tot locul al treilea în faza judeţeană, cu o echipă în care au ieşit în evidenţă Bogdan Cojocariu, Petru Gherghel şi Emanuel Blaj.

Echipa feminină de baschet este prima în judeţ

gheraesti 3Fără îndoială, cea mai bună echipă a Școlii generale din Gherăeşti este cea feminină de baschet. Aceasta a ocupat locul I în faza judeţeană a Olimpiadei Școlare, desfăşurată la Tîrgu Neamţ, după ce a învins cu 20-10 echipa din Oglinzi în meciul decisiv, obţinând, astfel, dreptul de a juca în faza zonală, regiunea Moldova, a competiţiei. Turneul zonal va avea loc în Bacău, în perioada 6-8 martie 2015. Lotul reprezentantei şcolii din Gherăeşti este format din: Daria Farcaş, Ioana Osenschi, Emanuela Farcaş, Iulia Ursariu, Delia Blaj, Bianca Androşca. Melania Chelariu, Bianca Mătasă, Emanuela Bereşoaie şi Alexandra Dior.

Volei, tenis de masă, baschet, tetratlon, oină

gheraesti 4

În ce priveşte voleiul, echipa de băieţi va juca joi, la Piatra Neamţ, în etapa judeţeană, fază în care anul trecut s-a clasat pe locul I. „Sperăm să câştigăm şi acum. În această lună avem mai multe competiţii decât în altele şi vrem să facem faţă în toate”, a spus Sebastian Blaj.
Sâmbătă, trei fete şi trei băieţi de la şcoala din Gherăeşti vor participa la faza zonală a concursului de tenis de masă, care va avea loc în sala de sport a Școlii „Roman Muşat” din Roman.

Baschetul va reveni în vizor săptămâna viitoare, când, la Tîrgu Neamţ, se va desfăşura etapa judeţeană a ONSȘ, competiţie a echipelor de băieţi.

gheraesti 5

„La tetratlon, în faza judeţeană avem calificate ambele echipe, feminină şi masculină. Concursul pentru medalii va avea loc pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, în 14 martie”, a afirmat Sebastian Blaj.
Șirul competiţiilor în care sunt angrenaţi elevii din Gherăeşti nu se putea încheia fără oină. Duminică, 1 martie, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Miron Costin” va avea loc o nouă ediţie a „Cupei Mărţişorului”, concurs rezervat fetelor şi la care vor participa şase echipe.

COMENTARII

WORDPRESS: 0