Prima paginăSocial

[VIDEO] Vacanță în siguranță alături de polițiști, la Școala de vară de la Colegiul Național ,,Roman-Vodă”

[VIDEO] Vacanță în siguranță alături de polițiști, la Școala de vară de la Colegiul Național ,,Roman-Vodă”

Dimensiune text

Vineri, 6 august, în intervalul orar 09.00 – 10.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au dăruit momente inedite copiilor din cadrul Școlii de vară organizată de Colegiul Național ,,Roman-Vodă”. Printr-o serie de activități educative, polițiștii au urmărit informarea copiilor cu privire la potențialele pericole existente pe perioada vacanței de vară și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Onoraţi de prezenţa a peste 70 de copii, polițiștii le-au explicat tehnica de lucru folosită în activitate și le-au prezentat dotările de care aceștia dispun în executarea misiunilor. Punctul culminant al activităților a fost demonstrația de dresaj canin și intervenție realizată cu ajutorul lui Oscar, câine polițist în cadrul Serviciului Criminalistic, dar și de prindere şi imobilizare a infractorilor realizată de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a fost primită cu mult entuziasm de cei mici. De asemenea, a putut fi admirată o expoziţie de arme și o autospecială a Biroului Rutier, context în care polițiștii rutieri le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic.

„Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar, de interes pentru toate instituțiile implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prezența polițiștilor în mijlocul copiilor devenind o tradiție. Activitatea realizată în parteneriat cu Colegiul Național «Roman-Vodă» s-a bucurat de un impact pozitiv în rândul copiilor, aceștia implicându-se în jocurile și activitățile interactive realizate”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

 

Foto, video: IPJ Neamț

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0