USR Neamț: „Consilierii județeni USR contestă hotărârea prin care a fost aprobat bugetul județului”

HomePolitica

USR Neamț: „Consilierii județeni USR contestă hotărârea prin care a fost aprobat bugetul județului”

Consilierii județeni USR au sesizat, joi, 3 februarie, Instituția Prefectului județului Neamț cu privire la nelegalitatea Hotărârii de Consiliu Județean prin care a fost adoptat bugetul pe anul 2022. De asemenea, grupul consilierilor USR Neamț i-a solicitat prefectului să conteste hotărârea aprobată joi și să solicite anularea ei.

Potrivit prevederilor Codului Administrativ, hotărârile ce privesc bugetul local se adoptă cu majoritate absolută de voturi, respectiv „primul număr natural strict mai mare decât jumătate din totalul membrilor în funcţie ai organului colegial”. Având în vedere faptul că în Consiliul Județean există 35 de voturi, numărul necesar de voturi pentru adoptarea acestei hotărâri era de 18, în timp ce în timpul ședinței de astăzi au fost exprimate 17 voturi în favoarea adoptării hotărârii.

„La ședința de astăzi nu au fost prezenți toți consilierii județeni. Au lipsit doi colegi consilieri de la PNL și trei dintre colegii prezenți nu au putut exprima voturi. În aceste condiții, consilierii USR și PNL prezenți fie s-au abținut, fie au votat împotriva proiectului, în timp ce ceilalți 17 consilieri au votat pentru adoptarea proiectului. Am sesizat Instituția Prefectului și sperăm să avem un răspuns rapid, fiind vorba de bugetul județului”, a explicat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR.

USR Neamț
Comunicat de presă

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0