Prima paginăPolitica

USR atacă la Prefectură și la Tribunal majorarea taxelor și impozitelor locale pe 2018 de la Roman

USR atacă la Prefectură și la Tribunal majorarea taxelor și impozitelor locale pe 2018 de la Roman

Dimensiune text

 

 

Președintele USR Neamț, Radu Samson, a declarat vineri, 16 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că membrii USR vor continua demersurile de încercare a anulării hotărârilor Consiliului Local Roman prin care au fost majorate impozitele și taxele locale pentru 2018.

La finalul anului trecut, Radu Samson a adresat o plângere prealabilă municipalității romașcane, solicitând autorității emitente revocarea actului administrativ prin care au fost majorate taxele și impozitele la Roman pentru 2018, motivând că hotărârea Consiliului Local (CL) Roman a fost adoptată cu încălcarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Consiliul Local Roman a adoptat, la finalul lunii ianuarie, o hotărâre prin care a respins plângerea formulată de Radu Samson, motivând că hotărârea CL Roman în cauză a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice.

„După ce am primit acest răspuns, m-am adresat chiar alaltăieri la Tribunalul Neamț, la secția de contencios, solicitând ca instanța să dispună anularea respectivei hotărâri. Domnul primar spunea că a fost o situație de necesitate, pentru că a fost o urgență, și a luat luat decizia măririi taxelor ca urmare a unei ordonanțe de guvern. Textul ordonanței a fost publicat în Monitorul Oficial în 10 noiembrie, asta înseamnă cu 39 de zile înainte de data la care Consiliul Local a dispus mărirea taxelor și impozitelor. Iată că elementul de urgență nu era chiar atât de bine întemeiat cum spunea domnul primar și acele 39 de zile ar fi permis supunerea în discuție a acelui proiect de hotărâre pentru dezbatere publică”, a afirmat președintele USR Neamț, Radu Samson.

Acesta a mai precizat că, în paralel, șapte membri ai USR Roman au formulat o adresă către prefectul județului Neamț prin care îi solicită să atace în instanța de contencios toate cele trei hotărâri prin care s-au stabilit taxele și impozitele pentru anul 2018 – HCL 234/2017, HCL 247/2017 și HCL 288/2017 . „S-a făcut acest lucru pentru că pentru niciuna dintre cele trei hotărâri nu s-a respectat procedura legală privind supunerea în dezbatere publică”, a mai afirmat președintele USR Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0