USL se pregătește de cîștigarea alegerilor

(P)

Un sondaj realizat recent arată că USL e favorită la cîștigarea alegerilor. Senatorul Ioan Chelaru, președintele interimar al Organizației PSD Neamț, avertizează că se încearcă fraudarea alegerilor.

 

 

Duminică, 25 martie, Organizația PSD Roman a susținut o conferință de presă în care a anunțat rezultatele unui sondaj de opinie comandat de Uniunea Social Liberală (USL), filiala Neamț. Potrivit senatorului Ioan Chelaru, președintele interimar al PSD Neamț, acesta este unul din cele mai ample și mai complexe sondaje de opinie din țară, avînd în vedere că au fost intervievați 3.498 de cetățeni ai județului, din 350 de secții de votare.

Conform rezultatelor prezentate de senatorul Ioan Chelaru, la nivelul întregului județ, 39,8% dintre cei intervievați cred că direcția în care se îndreaptă țara este una greșită, 54% cred că nivelul de trai este foarte scăzut, iar 46% cred că anul viitor o vor duce mai rău. În ceea ce privește votul politic, dacă duminica viitoare ar fi alegeri, 48% ar vota USL, 33% ar vota PDL, iar 8% ar vota Partidul Poporului (PP). La președinția Consiliului Județean, cele mai mari șanse le-ar avea candidatul USL, care, conform sondajului, ar obține 38%. În ceea ce privește prezența la vot, 50,8% dintre cei intervievați au declarat sigur că vor merge la vot.

Senatorul Ioan Chelaru s-a arătat surprins de rezultatele sondajului mai ales în Colegiul IV și în Roman. Astfel, 50% au susținut că direcția în care se îndreaptă țara este bună, 35% au declarat că nivelul de trai s-a îmbunătățit, iar 25% au apreciat că anul viitor va fi mai bine. În ceea ce privește Consiliul Local, 46% au declarat că vor susține USL, în vreme ce 36% ar vota PDL. La Consiliul Județean, USL are avea 48%. În Roman, din cei 625 de intervievați, 45% au declarat că se vor prezenta la vot, iar la Consiliul Județean USL ar obține 45%. La funcția de primar, conform sondajului, Laurențiu Dan Leoreanu ar obține 55,1%, în vreme ce cadidatul USL, Leonard Vacaru, ar obține doar 25%.

Avînd în vedere numărul celor care au participat la sondaj, este unul din cele mai mari sondaje din țară. În funcție de rezultate, ne vom elabora și strategia de campanie electorală. Vreau să transmit și o atenționare extrem de serioasă. Actuala Putere este conștientă că viitoarele alegeri vor fi favorabile USL. De aceea, prin promisiuni, nu numai prin furtul în sine de la urne, se angajează să cumpere conștiința electoratului. Din rezervele de stat, Puterea va da fiecărui primar PDL sau care va trece la PDL între patru și șapte miliarde de lei vechi, în două tranșe: una înainte de alegeri și una după ce va cîștiga alegerile. Nu pot să cred că cineva va accepta mita electorală. Am vorbit cu primarii noștri și toți au spus că vor candida din partea USL. Mai mult, avem semnale chiar că unii primari PDL au rezerve să candideze sub sigla acestui partid. În cazul în care va fi aprobată această mită electorală, noi vom face plîngere penală împotriva primului ministru, pentru că în buget nu sînt prevăzuți bani pentru așa ceva. În ceea ce privește Partidul Poporului, care în sondajul nostru are între 12 și 15%, vreau să fiu foarte clar: acest partid este înființat din ordinul lui Traian Băsescu. Este un partid «balama», care, dacă va intra în Parlament, va fi folosit numai pentru manevre politice, așa cum se întîmplă acum cu UNPR. Mai atrag atenția asupra unui lucru: anul acesta, 80 de personalități din cadrul actualei Puteri sînt cercetate sau trimise în judecată pentru fapte de corupție. Asta denotă corupția generalizată la care s-a ajuns sub actuala conducere„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Acesta a mai spus că luni, 26 martie, se vor finaliza negocierile cu Organizația PNL Roman, în urma cărora se va stabili lista comună de candidați la Consiliul Local, iar pe 7 aprilie va avea loc un congres extraordinar al partidelor din Opoziție, eveniment în care se vor face publice nominalizările candidaților la toate funcțiile de conducere.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!