USL este favorită în sondaje la cîștigarea alegerilor

(P)

Liderii Opoziției au prezentat rezultatele unui sondaj din opinie care îi dă favoriți la cîștigarea alegerilor. Vlad Marcoci este candidatul USL la Consiliul Județean. Senatorul Ioan Chelaru acuză PDL că vrea să cumpere primarii.

 

 

Miercuri, 21 martie, la Piatra Neamț, Uniunea Social Liberală (USL) – filiala Neamț a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele unui sondaj efectuat în județ, precum și candidatul Uniunii la Consiliul Județean.
La conferință au participat co-președinții formațiunii politice, Dorin Ursărescu, președintele PNL Neamț, și senatorul Ioan Chelaru, președinte interimar al PSD Neamț (foto).

Cei doi lideri politici au nominalizat doar candidatul la Primăria Piatra Neamț, care, conform protocolului încheiat de coaliție, va fi din partea Partidului Conservator (PC), și candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean, Vlad Marcoci.

„În ceea ce privește stabilirea candidaților, nu a fost o treabă simplă, pentru că USL este cea mai mare construcție de după ’90, o construcție politică ce a fost realizată într-un moment special. Cu toții am făcut compromisuri, am lăsat interesele personale la o parte, pentru că scopul USL este de a scăpa de puterea portocalie, întrucît fiecare zi în care această putere rămîne la guvernare produce un rău iremediabil. Nu ne-a fost simplu și încă nu am reușit să armonizăm toate lucrurile, dar, pe 7 aprilie, USL va avea un congres comun, în care vor fi lansați candidații la alegerile locale și județene. La nivelul filialei Neamț, PNL a avut un candidat valoros la Primăria Piatra Neamț, candidat susținut de colegii de partid, de mine personal și de colegii din PSD. Decizia de a propune un candidat din partea PC, așa cum prevede protocolul, a fost luată la nivel central, iar pentru noi protocolul este literă de lege„, a declarat Dorin Ursărescu.

În ceea ce-l privește pe Vlad Marcoci, candidatul USL la Consiliul Județean, Ursărescu a precizat că a fost cea mai bună alegere, întrucît Vlad Marcoci a fost susținut de toți primarii USL din județ, iar sondajele realizate arată că USL este îndreptățită să se lupte pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Senatorul Ioan Chelaru a acuzat PDL că se pregătește să fraudeze alegerile, prin cumpărarea primarilor. „Conducerea actuală a țării se pregătește să fraudeze alegerile. La București s-a luat o decizie politică ce urmează să fie pusă în aplicare, prin care fiecare primar PDL sau care va trece la PDL va primi între patru și șapte miliarde de lei vechi din fondurile de rezervă ale Guvernului. În acest context, acuz și conducerile județene ale PDL și UNPR că încearcă să cumpere primarii. Tuturor primarilor, indiferent de culoare politică, li s-a atras atenția că vor trebui să deconteze din bugetul local cheltuielile legate de organizarea alegerilor. Am vorbit cu foarte mulți primari – care au și așa bugetele foarte mici – și mi-au spus că, dacă vor deconta și aceste cheltuieli, atunci activitatea instituției ar fi paralizată. Unii colegi de la Putere fac deja campanie, alții încearcă să cumpere voturi cu fripturi și au întîlniri pe la diverse pensiuni. Noi ne-am văzut de construcția USL și sîntem convinși că vom cîștiga alegerile, munca fiindu-ne ușurată și de rezultatele sondajului comandat de noi„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Potrivit acestuia, sondajul a fost realizat de către un institut din București, pe un grup de 3.498 de repondenți, în 350 de secții de votare din județ, cu o marjă de eroare de +/- 1,65%.
„În ceea ce privește nivelul de trai, 54,7% au răspuns că o duc mai rău decît anul trecut. La întrebarea cum estimați că va fi anul viitor, 46% au răspuns că va fi mai rău. Pentru noi sînt foarte importante rezultatele sondajului în ceea ce privește votul politic. La Consiliul Județean, USL a obținut 48%, PDL – 33,2%, iar PP – 8,2%. Sondajul arată foarte clar că, dincolo de cifre, trendul este ascendent, USL se află acum pe val. În ceea ce privește prezența la vot, 50,8% au declarat că vor fi sigur prezenți la vot. În ceea ce privește candidatul la președinția Consiliului Județean, conform sondajului, candidatul USL, la momentul respectiv, Ioan Munteanu, a obținut 38%; candidatul PDL, Vasile Pruteanu – 26,8%; candidatul UNPR, Culită Tărîță – 18,7%; iar candidatul PP – 7,2%. La Primăria Piatra Neamț, candidatul PDL are un rezultat neașteptat de bun pentru noi, 43%. La Roman, primarul Laurențiu Leoreanu are 55,1%. Acestea sînt rezultatele parțiale ale sondajului, dar așteptăm să primim și celelalte date, întrucît am făcut sondaje inclusiv pe colegiile electorale„, a mai spus senatorul Ioan Chelaru.


COMENTARII

WORDPRESS: 0