Prima paginăRoman

USL aproape de oameni

Dimensiune text

În ultimele luni de zile, USL Roman a fost în mijlocul romașcanilor și a stat de vorbă cu aceștia, notînd toate problemele semnalate de cetățeni pentru ca, odată ajunși la conducerea orasului, să treacă la treabă imediat și în interesul rezolvării problemelor romașcanilor.

 


În ultimele luni s-a stat de vorbă cu peste 5.000 de romașcani, iar printre principalele probleme semnalate de aceștia se pot nota:

– Problema apei potabile care, acolo unde a ajuns – deoarece nu este trasă în tot orașul -, are costuri foarte ridicate de cînd compania ce se ocupă de administrarea acestei resurse a fost mutată la Piatra Neamț la dispoziția PDL.

– Problema locurilor de muncă este de departe cea mai importantă problemă a romașcanilor și niciodată nimeni nu s-a ocupat real, preferînd să amăgească oamenii cu cîte un ajutor social și să-i facă dependenți de mila autorităților.

– Starea drumurilor, dar, mai ales, a trotuarelor este o altă problemă semnalată de cetățeni și pe bună dreptate, căci, în cazul drumurilor, acestea au mai fost cîrpite, dar trotuarele au fost uitate cu totul, deoarece PDL-iștii și, mai nou, cei de la APEL nu merg decît cu limuzine de lux, nefiind nevoiți să își rupă picioarele pe aceleași trotuare ca romașcanii.

– Lipsa locuințelor este o altă problemă importantă a romașcanilor, deoarece chiar și puținele locuințe sociale făcute în Roman au fost atribuite tot pe principii îndoielnice.

Romașcanii au foarte multe probleme, pe care nimeni nu s-a deranjat să încerce măcar să le rezolve, motiv pentru care, odată ajunși la conducerea orașului, cei de la USL vor lua cu ei și lista de mii de probleme sesizate de cetățenii acestui oraș și nu se va precupeți nici un efort pînă ce nu vor fi rezolvate.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Dorin Hasna 9 ani

  Limbajul de lemn de gen /nu precupetim niciun efort/, /pedelistii nu merg pe aceleasi trotuare/ arata lipsa de inspiratie in promisiuni. Chiar asa de incrancenati ar fi USL-istii daca ar avea primar? Sa rezolve toate problemele din oras cu resurse putine?
  Daca au fost criterii indoielnice la distribuirea locuintelor sociale de ce nu au sesizat institutiile statului? Sau de ce nu si-au lamurit indoielile solicitand criteriile si analizand lista cu beneficiarii? Nu au aprobat regulamentul cei din PSD si PNL?Nu au majoritatea?
  Apa costa mult, insa asocierea localitatilor din Neamt are rostul de a atrage banii Comunitatii Europene, milioane de euro, extinderea retelelor de apa si de canal, sa nu zica USL ca Romanul nu are strazi racordate la reteaua de apa in ultimii 2 ani. Daca USL castiga majoritatea la Consiliile Locale si la cel Judetean, va intoarce administrarea apei la Roman sau la comune? Anuland proiectul european? Cine ii va trage la raspundere daca o vor face? Cine ii poate sili sa retraga Consiliul Local din asocierea APASERV? Pot fi demisi ulterior daca nu se tin de cuvant?

  Si-au facut cuferele pline cei de la PDL in astia 4 ani, dar cata credibilitate au promisiunile USL aruncate fara responsabilitate?

  Mai bine primar independent si consilieri independenti decat pusi pe interesul partidului. Asa vor trebui sa se pandeasca unii pe altii, ca daca nu/s in haita, nu se inteleg pe ciolan.
  Nu prea (mai) gasiti naivi in Roman, usl-istilor si pdl-istilor…
  Partidul Ecologist e cel curat

 • nairamezul 9 ani

  o s-avem ce meritam