Prima paginăActualitate

[UPDATE] Prefectul de Neamț, demis de premierul Ponta

Dimensiune text

Premierul Victor Ponta a anunțat demiterea prefectului de Neamț Ilie Mitea (foto). Starea drumurilor din județele Neamț și Botoșani l-a obligat, marți, pe ministrul Mircea Dușa, să ceară măsuri de urgență. Concentrarea mai multor utilaje funcționale și o mai bună organizare au impus și prezența ministrului în județul Botoșani. Prefecții celor două județe au fost amenințați cu demiterea în cazul în care nu-și dau demisia.

 

 

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că prefecții de Botoșani și Neamț vor fi demiși, pentru că nu și-au făcut treaba la deszăpezire, și că face o analiză privind conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România pentru a vedea dacă aplică aceeași măsură și în cazul acesteia, după cum anunța Mediafax miercuri, la ora 18.

Starea drumurilor din județele Neamț și Botoșani a făcut obiectul unei analize la nivelul guvernului. Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a cerut măsuri de intervenție de urgență, respectiv concentrarea mai multor utilaje funcționale și o mai bună organizare. Până să plece miercuri în județul Botoșani, pentru a verifica direct situația din teren, ministrul Dușa a amenințat că-i va demite pe cei doi prefecți de Botoșani și Neamț în cazul în care aceștia nu-și vor da demisia.

Cât privește situația prefectului de Neamț Ilie Mitea, acestuia i se reproșează și o neconcordanță între raportările făcute către guvern și situația din teren, precum și mesajele trasmise prin mass-media. Prefectul Ilie Mitea a apărut, marți seară, în presă, cu răspuns la întrebarea despre starea drumurilor. Ilie Mitea a fredonat melodia „Drumurile noastre toate… „.

Prefectul Ilie Mitea a declarat: „Oamenii pot crede ceea ce vor, dar ceea ce contează cu adevărat este că oamenii pot circula pe toate drumurile din județ„. Prefectul județului i-a lăudat și pe unii primari, care s-au organizat exemplar și au deszăpezit drumurile comunale.

 

Citiți și: [VIDEO] Prefectul de Neamț, amenințat de ministrul Administrației și Internelor  http://www.news-roman.ro/ziarulderoman/29110/video-prefectul-de-neamt-amenintat-de-ministrul-administratiei-si-internelor/

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Dece să fie demis, pentrucă a fredonat o melodie formidabil de iubită, a lui Dan Spătaru?
  Cine a fost student la Bucureşti,l-a cunoscut pe Dan,nu-l uită…
  Acum,ninge grozav în Călătaşi,Giurgiu…pericol de destituire şi acolo, chiar dacă nu se cântă…dar, să ştiţi că prefectul nostru a fost mai uman,dovedind un spirit ludic…
  Credeţi că dacă avea o faţă ca la reclama-tu, cât timp pierzi la toaletă-era mai credibil?
  Şi în fine,cu utilaje ultra-învechite,nu faci faţă…unde sunt Progresul-Brăila, Tractorul Braşov
  şi altele, care le fabricau?…Dar, unde sunt PARAZĂPEZILE de altădată,Francoise Villon?

 • Zissu 9 ani

  Nea Mihai,ce grija ai, Ninge,ploua,nici-un bai,Cata vreme ai malai Si-n cotet la porc susai…

 • cetatean 9 ani

  Parazapezii sunt la FIER-VECHI, dar nu exista INTERES sa fie pusi , pentru ca nu se mai pot spala banii pentru dezapezire .
  Sa vina Udrea sa rezolve problema ca doar va mai veni peste 4 patru ani!

 • buna!

  rog institutiile centrale sa se axeze pe control si in cazul primariilor din comune. alta se zice in acte ca se face si altceva e pe teren. nu dau exemplu dar nu e corect ca contabila sefa sa l duca de nas pe primar si sa faca ce vrea ea … nu mai zic ce a facut la alegeri… sau cu anumite sume (iti solicita sa platesti impozit pe tot anul la inmatricularea unei masini pe luna decembrie si pun pariu ca pe fila rosie de la cotor la chitanta e suma doar pe 1 luna) primarul nostru e ok dar e tras in jos!!!

  ms frumos!